KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Hideg őszibarackleves kávéhabbal

Hideg őszibarackleves kávéhabbalA nyári hőségben igazán jól esik ez a különleges barackleves. Gyorsan elkészül, és nagyon finom. Természetesen, ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes vagy gabonakávét használjunk hozzá, és a pálinkát is hagyjuk ki!
Hozzávalók 4 főre


Hozzávalók:

  • 80 dkg őszibarack v. 1,5 konzerv barack
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl barackpálinka
  • 3 ek gesztenyeméz
  • 1 csipetnyi fahéj
A habhoz:
  • 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük.
A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.
Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk.
Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

Forrás: NoSalty