KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Ciok Cream pod - tömény kakaó, baráti áron

veronesi 100% arabica pod podos kávétesztA Caffé Veronesi kávépörkölőt 1996-ban alapította Roberto Veronesi. A családi vállalkozás formájában működő üzem Reggio Emilia melletti Bagnolo in Piano városban található. A dinamikusan fejlődő vállalkozás főként a HORECA szektor igényeihez alkalmazkodva állítja elő kiváló termékeit, melyeket számos európai országban forgalmaznak. A világ legjobb kávéinak válogatása és fajtánkénti pörkölése egy kiváló egyedi kávét eredményezett. Puha és kiegyensúlyozott ízű keverékről van szó, melynek intenzív illata a pirított kenyérre emlékeztet. Kiváló testessége és jelentős, jól érezhető utóíze a kakaóhoz hasonló - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávék hazai forgalmazójától, a Farfalla Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


veronesi ciok cream  csomagolásKávé típusa: Veronesi Ciok Cream Pod

Ár: 70 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

A sorban az utolsó Veronesi pod tömörítésre sem lehet panasz, nem kellett utólag beavatkozni. A lefolyás szép, bőséges cremat kapunk a csészébe, a cukrot tartja. Ez a keverék nem olyan "arculcsapós" robuszta bomba, mint a már kóstolg "Vignola". Itt a fő vonal kellemes kakaós, enyhén fűszeres, mely mellett azért szintén érződik a robusztából a koffein löket, de nem karcosan. Nekem elnyerte a tetszésemet, ne egy bonyolult ízvilágra számítsunk. Azonban amit hoz, azt jól hozza, a pontozásban a számok az ízeknél erre vonatkoznak, nem szofisztikált kompozició ez a pod : ne azt keressük benne!

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25

 

Lorien:

A Veronesi etapunk utolsó főszereplője egy egyszerű, ezüst színű csomagolásban érkezett. A pod tömörítése jó, habár egy kis utómunkát igényel a tökéletes lefolyáshoz. Normál hőfokon jól csapolható, a lefolyása szép, egyenletes. Krémje világos mogyoróbarna, enyhe mintázódásra hajlamos. Mennyisége jó, de ahhoz nem elegendő, hogy a cukrot megtartsa. Állaga, olajossága nagyon jó, feltapad a csésze falára, keverés után összeáll. Egyszerű, de szerethető ízvilágú: noha érződik benne a robuszta, de ez inkább csak előnyére válik. Kakaós, pörkölt olajos magvas, pirított gabonás ízek dominálnak, a háttérben egy kis mandulával. Utóízében kissé kesernyésen mokkásba vált. Egy kávéskanálnyi cukorral egészen más, mazsolás, marcipános csokoládét idéző világ tárul elénk, és még egy kis aszalt barack is felsejlik. Koffeintartalmát közepesen erősnek éreztem, a nap második felében az erre érzékenyek csak mértékkel fogyasszák.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 22

 

Weinmaker:

A Veronesi Ciok Cream podját kibontva nincs szükségünk semmi további bűvészkedésre. Tehetjük egyből a gépbe, mivel a tömörsége jó. Nem igényel extra magas hőfokot sem, de azért a gépünk legyen hőstabil állapotban. Lefolyása szép, a krém mintázódásra hajlamos. A krém mennyisége, állaga jó, a cukrot rövid ideig megtartaja, és kitart a fogyasztás végéig. Ízében ne keressünk különleges trópusi aromákat. Ez egy egyszerű, de szerethető ízvilágú pod. Elsősorban a kakaó dominál, amit kevés cukorral csokoládésra szelídíthetünk. Némi mokkásságot is felfedezhetünk benne, és halványan egy kis mandula is feltűnik. Utóíze hosszan tart. Koffeintartalma érezhető, így a késői fogyasztása csak annak javasolt aki nem szeretne aludni. Ára nagyon kedvező.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 23

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 5 6 5 9 25
Lorien 4 6 4 8 22
Weinmaker 4 6 4 9 23

veronesi ciok cream pod podos kávétesztveronesi ciok cream pod podos kávéteszt
veronesi ciok cream podos kávéteszt csapolásveronesi ciok cream podos kávéteszt csésze

Összegzés: A Veronesi új tesztmintája 70% arabika, és 30% robuszta arányú keverékű pod. Tömörítése jó, nem igényel utólagos beavatkozást. A viszonylag jelentős robuszta jótékony hatással van a krémre, amely bőséges mennyisége, és nagyon jó állagú. Szépen felkúszik a csésze falára, és kitart a fogyasztás végéig. Íze erősen kakaós-csokoládés, némi pörköltmagvas, mokkás, és fűszeres jegyekkel kiegészülve. Szerethető ízvilág. Koffeintartalma jelentős, leginkább reggeli-délelőtti kávézásra, eszpresszónak vagy risztrettónak ajánlott.
 

Jellemzők
Összetétel: 70% arabika - 30% robuszta
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!