KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Cellini Decaffeinato pod - finoman gyümölcsös, koffein nélkül

cellini decaffeinato pod podos kávétesztA Cellini Espresso Koffeinmentes E.S.E. Pod, különleges arabica kávék , egyedi aromájú keveréke, amely akár cukor hozzáadása nélkül is fogyasztható. Ennek az igazi olasz espressonak a jellegzetessége, a kellemesen savas „Brasile”, az enyhe „Costa Rica Tarazzu” és a mértéktartóan édes „Columbiai” kávék elegyéből ered. A kíméletes koffeinmentesítési folyamat nem befolyásolja a kávé ízét és aromáját, garantálva így az igazi olasz esspresso élvezetét. Minden egyes adagot védőgázas aromatartó csomagolással látunk el a minőség megőrzése érdekében, hogy a kávé elkészítésekor annak illata és aromája mindig tökéletes legyen - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Cellini kávék hazai forgalmazójától, a Vértes Food Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


cellini decaffeinato pod podos kávéteszt csomagolásKávé típusa: Cellini Decaffeinato Pod

Ár: 93 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

A Cellini decaf pod egyszerű, ámde elegáns fehér csomagolásban érkezett. A pod utólagos tömörítést nálam nem igényelt, szép, vékony lefolyás érhető el mindenféle bűvészkedés nélkül.  A crema jó, megfelelően vastag, a cukrot tompítja, a csésze falára podhoz mérten is jól felkúszik. A kávé uralkodó íze egy kakaós-fűszeres, mellette gyümölcsös jelleget egy citrus héj aroma hoz, mely kellemes hatást kelt. A podok kóstolását végig kísérte egy érdekes, kissé megfoghatatlan, de semmiképpen nem bántó mellékíz. Ez lehet maga a kávé is, vagy a koffeinmentesítésből adódó mellékíz, erre nem tudtam rájönni. Tejben is szépen szerepel ez a pod, jó latte készíthető vele. Kis cukor erősíti a gyümölcsös jelleget, de óvatosan, mert gejllé válhat.

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 3 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 21

 

Lorien:

A koffeinmentes Cellini pod elegáns, fekete-fehér csomagolásban érkezett. Tömörítése rendben lévő, de érdemes odafigyelni, hogy szorosan illeszkedjen a helyére, így a lefolyás ideje elérheti a 23-25 másodpercet. Nem biztos, hogy minden készüléken jól csapolható, ennek bizony nagyon is kell a magas hőfok. Krémje mogyorószínű, kissé hajlamos a szőkülésre, mennyisége jónak mondható podos viszonylatban, de a cukrot így is csak pár pillanatra tartja meg, majd lesüpped. Állaga és olajossága kiváló, a csésze falára feltapad a krémgyűrű. Ízvilága komplex, kakaós, citrusos gyümölcsös, barackmagos ízek dominálnak, mogyorós, citromhéjas, marcipános, enyhe karamellás jegyekkel. Ha nem megfelelően magas hőfokon készítjük, könnyen jelentkezhet egy nehezen meghatározható, kissé fémes jellegű, hosszan tartó utóíz, amely valószínűleg a koffeintmentesítési eljárásnak köszönhető. Érdemes cukorral is megpróbálni, szűken másfél mokkáskanálnyi mennyiséggel tetszett a legjobban, szépen erősíti a gyümölcsös jegyeket, határozottan feljön a barack, illetve szőlő, alma és bogyósgyümölcsök megjelennek. Összességében egy nagyon finom podot kóstolhattunk, és mivel koffeinmentes, így a nap bármely szakában hódolhatunk vele a kávézás szenvedélyének.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 24

 

Weinmaker:

A Cellini Decaffeinato pod csomagolása számomra kifejezetten szép, elegáns kinézetű. A fényes fehér felületen, jól mutat a fekete logó. Ami miatt megér még egy misét az, hogy példamutató módon minden fontos információt feltüntet a gyártó. A koffeintartalom kevesebb mint 0,10%. A pod tömörítése példás, semmi utólagos tömörítésre nincs szükség. Lefolyása szép, tankönyvi értékkel hozza a 25 másodperces lefolyással a tökéletes eszpresszó mennyiséget. A krém vastagsága jó. A cukrot szépen süppedősen nyeli el, megkeverés után záródik. Ízében szépen jön egy gyümölcsös jelleg a kakaós vonal mellett, amely halvány citrusosságból átvált egy határozott sárgabarackos tónusba, háttérben pici marcipánnal. Nekem kifejezetten tetszett az összhatás. Testessége lehetne egy picit jobb, de alapjában véve rendben van. Utóíze hosszú, mokkás lecsengésű. Nagyon kellemes pod, amely nem csak eszpresszónak működik jól, de szépen "él" tejes italokban is.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 4 7 3 7 21
Lorien 4 8 4 8 24
Weinmaker 4 8 4 9 25

cellini decaffeinato pod podos kávéteszt kifolyáscellini decaffeinato pod podos kávéteszt eszpresszó
cellini decaffeinato pod podos kávéteszt csapoláscellini decaffeinato pod podos kávéteszt csésze

Összegzés: Elegáns, ízléses csomagolású pod, minden információval felvértezve. Tömörítése tökéletes, semmiféle utólagos beavatkozásra nincs szükség. Igazi arcát csak magas hőmérsékleten mutatja meg. Akinek a készüléke nem nagyon megy fel felső hőmérsékleti tartományba, az trükközhet azzal, hogy csinál pár üres csapolást, hogy kellően átforrósodjon a rendszer, majd a fűtési ciklus végén készíti el a kávét. Lefolyása szép, a krém mennyisége jó, a cukrot rövid ideig tartja. A krém minősége, és olajossága szintén jó, kitart a fogyasztás végéig, és szépen megfesti a csészét. Ízében a kakaós, marcipános vonalat szépen egészíti ki a gyümölcsösség, citrusos, sárgabarackos, almás, szőlős, bogyósgyümölcsös jegyek formájában. Koffeinmentes pod révén a nap bármely szakában fogyasztható. Eszpresszónak, risztrettónak ajánljuk elsősorban, de szépen harmonizál tejes italokban is.
 

Jellemzők
Összetétel: 100% arabika
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!