Egy évvel ezelőtt két srác valami „divatosat” akart csinálni, ezért kávézót nyitottak. Henrik szociológusként korábban alaposan tanulmányozta a vendéglátást, Tibor földrajztanár, idegenforgalmi manager, tanult fotós és dolgozott külföldön vendéglátó iparban is.
Kellően „kiegyensúlyozott” páros.
Mi lett az álmukból? Egy igazi Kávéház. Olyan hely, ahová egyszerűen „csak” jó beülni.
De ennél sokkal több. Találkozóhely, „tanulószoba”, képgaléria ingyenes könyvcsere lehetőséggel, minőségi külföldi szaklapokkal, kulturális programokkal.
A Kávékóstoló csapata nyitás óta jelen van és figyelemmel kíséri a kávé „karrierjét”, amely nagy ívet futott be. A Casino Mocca mikropörkölő termékeivel dolgoznak a kezdetek óta, nem váltogatják a „beszállítókat”. Így, van alkalom, idő arra, hogy egy-egy tételből a maximumot hozzák ki. Remek presszó alapú italokat fogyaszthatunk, de a BREW bár is kifogástalan.
A baristák képzettsége, gyakorlottsága az egy év alatt beérett (talán kiemelhetjük az egyik leghosszabb ideje jelen lévő és maximális odafigyeléssel és szakmai hozzáállással dolgozó Sára Katát).
Tibor szavaival élve: „a legfontosabb 'eszköz' a minőségi kávé.” A mentorálást a Casino Mocca csapata végzi, így természetes, hogy a szokásos italokon felül a városban talán egyetlen helyen kaphatunk igazi, kiváló minőségű török kávét.
Ne valami zaccos, keserű, cukros italra gondoljunk!
Kiss Zoltán Cezve/Ibrik világbajnok eljárása alapján készült „szűrt” italt kóstolhatunk, amely a maga természetes módján „hódít”.
Kóstoljátok meg Ti is!
Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu
Kávézó, és kávéház tesztek, bemutatók
- Kávékóstoló Blog
- Kávéház