
A víz összetevői
A kémiailag tiszta víz összetevői a hidrogén és az oxigén. Ebben a tiszta állapotában a víznek gyakorlatilag semmilyen íze nem lenne. A természetben azonban számtalan szerves és szervetlen anyaggal érintkezik, amelyek által egyedi ízt kap – ez lehet édeskés, lágy és bársonyos, de akár fémes, sós is. Attól függően, hogy milyen geológiai rétegeken halad át a víz, változó mennyiségben tartalmazhat például különböző ásványi anyagokat. A vízben oldott kálcium és magnézium sók döntően befolyásolják a kávé, a tea és a turmixok ízintenzitását. A magnézium, amely emberi szervezet számára alapvető fontosságú ásványi anyag, ízhordozónak számít, amely segítheti kiemelni a tea és a kávé ízét, zamatát és hozzájárul a turmixok vitalizáló és energetizáló hatásához. Léteznek olyan ízrontó anyagok, amelyeket csak megfelelő utó-vízszűréssel tudunk semlegesíteni. A legismertebb ilyen anyag a klór, amit a vízkezelés folyamata során fertőtlenítőszerként használnak. Jellegzetes szaga van, az íze pedig kellemetlen lehet az ízlelőbimbók számára.Az ételek és a víz minősége közötti összefüggés
Sajátságos jellemzőit a víz a földrajzi területnek, a talajnak és még számos helyi tényezőnek is köszönheti, melyek aztán befolyásolják a vízzel elkészített étel ízét is. Más a víz például Olaszországban és más Magyarországon. Ez a különbözőség szolgál magyarázatul arra, hogy egy adott országban miért vannak kifejezett regionális eltérések az ízben. De nemcsak az ízről van szó, hiszen a víz minősége befolyásolja bizonyos ételek élvezeti értékét is. A víz minősége különösen fontos lehet az olyan ételek esetében, amelyek alkotórészének legalább fele víz, ilyen például akár a kenyér, vagy a pizza is.Az ízkatalizátor

Magnéziumpótlás tisztán vízzel
Az ásványi anyag pótlásának egyik egyszerűbb módja, ha magnéziumban gazdag vizet fogyasztunk. A BWT vízszűrő kancsó szabadalmaztatott technológiája magnéziummal dúsítja a vizet, 2,7 liter szűrt víz 65 mg magnéziumot tartalmaz, ami a napi átlagos magnézium szükséglet körülbelül 20%-át fedezi. Ez a mennyiség megfelel hozzávetőlegesen 7 db alma magnézium tartalmának. A szűrés eredménye: kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalom, semleges pH-érték, selymes és bársonyos íz. Az így kapott víz segíti az aromák felszabadulását, előcsalogatja a rejtett íz – és illattartalékokat.Vízkezelő megoldások
A piacon számos berendezés és eszköz áll rendelkezésre, amelyek hozzájárulhatnak a víz minőségének tökéletesítéséhez. Petró Vera, a BWT értékesítési igazgatója szerint a vízkezelő megoldás kiválasztásához elengedhetetlen az alapos informálódás: „Széles a választék otthoni vízlágyító, víztisztító berendezésekből, de tapasztalat és hozzáértés nélkül, kénytelenek vagyunk saját megérzéseinkre, vagy az eladótól kapott információra támaszkodni. Mielőtt döntünk, nézzünk utána a márkának, hol gyártják, van-e szervizhálózata, terméktámogatása, a garanciális feltételeinek, és a berendezés karbantartási igényeinek. Átgondolt választással nem kell tartatunk váratlan költségektől, nem kell aggódnunk minőségi problémák miatt, és a szűrők tisztása, esetleges cseréje sem igényel minden alkalommal szakmai segítséget.”
A BWT speciális vízszűrő kancsója, a BWT Magnesium Mineralizer, az egyedülálló szűrőbetétjének köszönhetően, a szűrt és lágyított vizet magnéziummal dúsítja. Semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, eltávolítja a klórt a csapvízből, valamint csökkenti a vízkőért felelős elemek mennyiségét a vízben. A magnéziumban gazdag víz fogyasztása önmagában is üdítően hathat.
www.bwt.hu