Cafés Cornella Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutató

Nyomtatás
Korábban a Kávékorzó Magazinban már teszteltünk a Cafés Cornellatól szemes kávét, most viszont megérkezett a Nespresso kompatibilis kávékapszula választéka. Bárhogy is nézzük a Nespresso megoldása annyira népszerű, és olyan sok gép van belőle forgalomban, hogy szinte egyeduralkodó lett. Köszönhető ez persze annak is, hogy lejárt a szabadalom és boldog-boldogtalan elkezdte hozzá gyártani az utángyártott kapszulákat, több-kevesebb sikerrel.



Mi is bemutattunk már párat, amik elég jól szerepeltek, de ezek kivétel nélkül ismert, nagy, megbízható márka termékei voltak. Nincs ez másképp a Cafés Cornellával sem. Aki nem ismerné a márkát, annak elmondom, hogy 1920-ban alapították a Cornella testvérek Gironában, vagyis egy régóta fennálló pörkölőről van szó, amely most ünnepli 100 éves évfordulóját. Bővebben itt olvashattok róla.

Cafès Cornellà fabrica antiga
A MindigKávé-tól érkezett csomag négy féle kapszulát rejtett, amely mind ízléses, kulturált csomagolásban volt, dobozonként 10db kapszulával.

A kínálatban ristretto, espresso, lungo, és koffeinmentes kávé szerepelt. Mivel pont nyaralni mentem, ahová mindig a pici Nespresso gépem viszem, így adott volt, hogy bedobom mellé az új kapszulákat és végigkóstolgatom.

Cafés Cornella organic espresso
Kivétel nélkül az összes kávé ízlett, sőt kategóriájában kimondottan jónak gondolom. A lungo intenso-t kipróbáltam rövid, eszpresszónak elkészítve, és nagyon jó, karakteres kávét sikerült belőle elkészítenem. Érdemes így is kipróbálni.

A kapszulák kompatibilitása tökéletes volt. Nem ragadtak be a gépbe, nem volt semmi probléma, ami sajnos előfordul utángyártott kapszula esetén.

Az árak is elfogadhatóak, mert a 10db-os csomag 1390 Ft-ba kerül. Ez tovább csökkenthető csomag ajánlat esetén.

Aki új ízeket keres, annak bátran ajánlom kipróbálásra a Cafés Cornella kávékapszulákat, amit a MindigKávé webshopjában tud megvásárolni.