A Kapucziner Kávémanufaktúra augusztusi ajánlatai

Nyomtatás
Az elmúlt napokban a kávéval kapcsolatos hírek a világsajtó érdeklődésének középpontjába kerültek. Naponta vezető cikként kerültek a legnevesebb újságok, magazinok első oldalára a szárazság okozta pusztulás, a brazíliai fagyhullám okozta termés kiesés és az emiatt fenyegető drasztikus áremelés. Ebben az időszakban, hogy pozitív hírrel is szolgáljunk, működésünk közel 30 éve alatt soha nem sikerült ennyi kiváló alapanyaggal feltölteni raktárunkat. Igaz, valóban emelkedtek a beszerzési árak, de viszont a beérkezett alapanyagok minősége, mind a laboratóriumunkban mért paraméterek, mind a kóstolások alapján kiválónak bizonyulnak, így továbbra is nagy lelkesedéssel bátorítunk arra benneteket, hogy kóstoljátok meg az új specialitásainkat, valamint közvetlen farmi beszerzésünkből az El Salvador Santa Cristina farm 2021 szüretelésű kávéjait.

CostaRicaRinconMilenioCosta Rica - Rincon Milenio - H10 Honey - 250g - 4.000 Ft
Új arabica specialty kávé

Emmanuel Solis gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a kávé termelésben, és családját nagy tisztelet övezi a Santa Maria de Dota termelői közösségben. 2005-ben Emmanuel földet kapott nagyapjától, és úgy döntött, hogy új kávéfarm telepítését kezdi meg. Úgy döntött, hogy az El Cedral de Dota nevű területen telepíti 2000m-re, és az ültetvényt lányáról, Margaritáról nevezte el. Emmanuel egzotikus fajták ültetése mellett döntött, ami kockázatos volt, de úgy vélte, hogy ez eredményezi a legjobb minőséget. Idővel és erőfeszítéssel ez az ültetvény a különleges kávék számára kiváló termesztési feltételekkel rendelkező farmmá vált. A farmon évről évre egyre kiválóbb minőségű specialty kávékat termesztenek. Ez a tétel közepes testű, összetett, trópusi gyümölcsök (ananász, papaya) és méz jellemzi a csészében. Európába összesen 5 zsák érkezett ebből 2 a Kapucziner raktárába. Minden kávérajongónak tiszta szívből ajánljuk.

Tovább a termékhez...


kep 089 03El Salvador - San Lucas - Sarchimor - 250g - 2.400 Ft
Új arabica specialty kávé

Újdonságként először kerül a kínálatunkba El Salvadorból a Hernandez család farmjáról ez a Sarchimor fajtájú mosott arabica kávé. El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. Most különösen kedvező áron kínáljuk a hírlevél olvasóink figyelmébe. :)

Tovább a termékhez...


10.000 Ft-os ajándékutalvány a 100-dik termék értékelőnknek!
Legyél Te a szerencsés!

Köszönjük, hogy már eddig is nagyon sokan értékeltétek a megrendelt kávék minőségét és ízvilágát! Hamarosan elérjük a bűvös számot, ezért úgy döntöttünk, hogy a 100. értékelőt egy 10.000 Ft értékű ajándék utalvánnyal jutalmazzuk meg. Értékelésre fel!

Megyek és értékelem a legutóbbi kávéimat >>>


blog 010 03 ivesBLOG: Látogatás a kávéfarmon
Visszaemlékezés

Egy kávépörkölő számára mindig fontos, hogy minél több információval rendelkezzen a pörkölendő zöld kávéról, így amennyiben lehetőségünk nyílik rá, szívesen utazunk el az eredeti termőhelyekre. Bár jelenleg az ilyen utak nehézségekbe ütköznek, szívesen emlékezünk vissza korábbi tapasztalatcseréinkre. Számunkra egyik legnagyobb élmény a Mauritiusi kávé farmon történt látogatás volt, amiről az alábbi linken olvashattok.

Tovább olvasom...


honduras sta barbara kave 046Honduras El Izonte farm SHG - 250g - 3.300 Ft helyett 2.600 Ft
Augusztusi akció!

Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown), avagy SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába tartozik. A pörkölés profil kialakítása során arra törekedtem, hogy kiemeljem ennek a kávénak a komplexitását. Érezni lehessen az ízvilágban a fekete csokoládé édességét , ugyanakkor megmaradjanak piros gyümölcsök savai és érezhető legyen a jázmin virág és fahéj ízvilága is.
Tovább a termékhez...


kongoi kivu kave 018Kongó Kivu - 250g - 3.400 Ft helyett 2.800 Ft
Augusztusi akció!

A kongói kivu közepes koffeintartalmú, bársonyosan testes, gazdag gyümölcsös ízvilágú arabica kávé. A világos színvilágú speciális pörkölés, melyet ehhez a fajtához igazítottunk, kiemeli izgalmas ízvilágát. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a gazdag, gyümölcsös ízeket. Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék, és tejes kávék készítéséhez egyaránt.

Tovább a termékhez...



espresso 01 01 web iKapucziner - eszpresszó csésze - 2.350 Ft
Kávés eszközök

Kortyolgassa kedvenc eszpresszóját egyedi Kapuczineres csészéből! Professzionális porcelán csészénk Olaszországból érkezett, ahol nem csak a kávéhoz, hanem a tálaláshoz is nagyon értenek. Azért ajánljuk Önnek saját csészénket, mert hiszünk benne, hogy a minőségi kávé fogyasztásához elengedhetetlen a megfelelő hőtartású és alakú csésze!

Tovább a termékhez...