Lamborghini Caffé Espresso Italiano pod

Nyomtatás

lamborghini caffé espresso italiano pod tesztA Tonino Lamborghini kávé 80 % arabica, 20 % robusta tartalmú kávészemekből áll. Öt helyről származnak: az arabica: Brazilia, Közép Amerika, Etiópia, míg a robusta szemek: India és Java területéről. Tíz különböző típusú kávé keveréke, melyet 1200-1600 méterrel a tengerszint felett termelnek. A termelés során olyan „fazende”(ültetvény)-ről származó kávészemeket használnak, melyek művelése során nem alkalmaztak kártevők elleni vegyszereket.
Nagyon lényeges a Lamborghininél, hogy a kávészemeket kézzel szedik, szedés közben az ágak végén nőtt kávészemeket részesítik előnyben, majd természetes módon 20 napig szárítják. A Lamborghini kávépodja a szemeskávénál már megismert ezüstös, elegáns csomagolást viszi tövább, ezzel is elősegítve a márka azonalli beazonosítását. Szemeskávé tesztünkben már nagyon jól szerepelt, és kíváncsian vártuk, hogy mennyire tudja az ott megismert színvonalat hozni a podos változatával.

A Tonino Lamborghini kávé hivatalos forgalmazójától a Kollár Pince Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Tonino Lamborghini Caffe Espresso Italiano pod

Ár: 99 Ft/db, Forgalmazó adatai
lamborgini espresso italiano podos kávé teszt 

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
10
4
10
28
MrB/Euromatik
4,5
9
5
9
27,5
SiD/Rossana Pod
5
9
4
8
26
Weinmaker/Grimac Dada
4
9
5
10
28


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

Az egyes márkák szemeskávé és pod választéka viszonylatában sokféle kombináció fordul elő, a Lamborgini azt a viszonylag ritka változatot hozza, amikor a pod a szemeskávé más formában megjelenő, teljes értékű megfelelője. Ízléses csomagolás, magam külön díjazom azt, amikor a gyártó a tasak szélén bevágás készít a kézzel történő egyszerű bontáshoz. Nem nagy kunszt, de jobb így mint ollót tartani, vagy kézzel küzdeni némely különösen szívósra sikerült tasakkal. A kávé krémje jó, meleg középbarna és a fogyasztás végéig kitart. Az ízek a szemeskávénál már megismert kvalitásokat hozzák. Nincs olyan érzésem, ami elég gyakori más márkáknál, hogy degradált élmény lenne, mert pod. Törökméz, gyümölcs, gyümölcsös méz, mokka és karamell ízek simulnak egybe teljes összhangban. Olajossága erős. Utóíze erős, nagyon hosszú, a fogyasztáskor érzett ízeket viszi tovább. Elegáns, könnyű ital. Magakelletés nélkül barátságos. Nem ébresztő jellegű koffeinbomba, napközben, délután is élvezettel fogyasztható.

MrB

Markáns, határozott, kellemesen fűszeres, telt ízvilág jellemzi, mint egy jó fűszeres házi kakaó, jó adag étcsokival. Íze hosszan megmarad. Üresen határozottan ébresztő, reggeli kávé, igazi férfias jelenség. Kevés tejjel árnyalódik, de minden jegyében egyben marad. Üresen nádcukorral kap egy kis grillázsos, karamelles selymességet, a fűszercsúcsok tompulnak kissé, de nem vált át cukros-savasba. Ez szerintem egy nagyon pozitív dolog.
Cukorral tejjel már szinte day-time jelleget ölt, de abból is a telt, határozott fajtát. Koffeintartalomra és ízvilágra is határozott, markáns. Kiváló kávé a kemény vonalból.

SiD

A Lamborghini podban maximálisan felismerhető a szemes keverékükből megismert ízvilág. Kesernyés és savanykás tónusoktól mentes, grillázsos, kakós, jellegzetes manulás, arabikás tónussal. Egy rendkívül kiegyensúlyozott, ízletes keverék, mely eszpresszónak és kapucsínónak is egyaránt alkalmas. Krémje középbarna, a cukrot megrartja, kevergetés után is szépen zárul.

Weinmaker

Csomagolása elegáns. Szép, megfelelően erőteljes krém, egybesímuló harmónikus ízek. Csokoládés, grillázsos, karamelles, gyümölcsös ízek, lágy mézes kísérettel, mindez tökéletes összhangban. Simán hozza a már szemeskávéként is megtapasztalt kitűnő formáját, és valódi fogyasztási élményt okoz. Testes, elegáns, letisztult, tökéletesen eltalált keverék. Utóíze hosszú, és kellemes, minden kellemetlen íztől mentes. Különösen tetszett benne, hogy mindegy mit készítettem belőle, legyen az eszpreszó vagy kapucsínó, mindegyikben kiemelkedő ízélményt kaptam.


lamborghini espresso italiano pod csapoláslamborghini espresso italiano podos kávé csapolás
lamborghini pod eszpresszólamborghini espresso italiano pod krém

 

Összegzés: Tetszetős ezüstös csomagolású pod. Erőteljes, mogyoróbarna krémmel, nagyon jó testességel. Az ízek kavalkádja páratlan összhangban símul össze. Csoki, grillázs, karamell, méz, üde gyümölcsök tökéletes egyensúlyban. Rendkívül elegáns, minőségi keverék, hosszú utóízzel. Minek ajánljuk? Bárminek! Készítsünk belőle egy ízbomba risztrettót vagy egy selymes kapucsínót, nem fogunk csalódni, mindegyikben kimagasló élményt nyújt. A pontok és az értékelés azt hiszem magárt beszél. Tökéletesen hozza a szemeskávénál már megismert ízeket és harmóniát. A nagyszerű ízélmény ráadásul nagyon jó árral párosul, így nyugodtan mondhatjuk, hogy ott a helye mindenki podos kollekciójában, Mit is mondhatnánk ezen kivül? KÉRÜNK MÉG!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!