Az üzlet felett Pellini Top cégér jelzi a forgalmazott kávét.
A kávézóba belépve a bárpult pár méterre szemben található, a helyiség két részre van osztva : a bárpult közelében pár asztal, illetve egy nagyobb szoba ahol több asztal, zongora és 2-3 számítógép található. (internet café?) A berendezés igen hangulatos, régies fotelek, egyéb bútorok és 60-as 70-es évekből származó használati tárgyakkal van tele. Mintha egy nappaliban találnánk magunkat.
A felszolgálásról : Ebéd után 2 óra után érkeztünk a kávézóba, vendég rajtunk kívül nem tartózkodott az egységben.
A felszolgáló és egyben barista fogadott barátságosan minket, majd leültünk a nagyobb „nappaliban”.
A rendelés felvétele gyorsan, udvariasan és célzottan történt, mely egy eszpresszó kávé és egy natur forrócsokiból állt. (igen sokféle forrócsoki közül lehet választani)
A felszolgálás viszonylag gyorsan történt , nem kellett sokáig várnunk az italokra.
A felszolgált kávéról : Pellini Top 100% arabica kávét tartanak, ebből készítik az italokat.
San Remo Venezia LX egykaros főző és San Remo mini örlő dolgozik a barista keze alá.
A csésze, kanál tiszta, csésze alatt Pellini logos szalvéta, csakúgy mint 1 adag cukor és kávétejszín is. (minden Pellini termék – teljes harmóniában a csészével)
A kávé hőmérséklete megfelelő volt, krémje 100% arabica kávéhoz képest közepes : a kávé íze jó volt, nem érződött ki savanyú „arabikás” íz.
Kisérő víz is érkezett a kávé mellé, ez is szépen Pellini-s üveg (shotos) pohárban.
Csoki, sütemény nem jár a kávé mellé.
A forrócsoki a rendelésnek megfelelően azaz tejszínhabbal érkezett, kisérőm szerint igen finom volt.
Árak : Teljesen korrekt. Az elfogyasztott espresszó kávé 290 Forint , forrócsoki 450 Forint volt.
Külön megjegyezném, hogy fizetéskor a felszolgáló/barista érdeklődött, hogy az elfogyasztott italokkal meg voltunk-e elégedve, mely igen dicséretes és sajnos hazánkban elég meglepő.
Pontozás:
1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája
Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Értékelés:
Tesztelő
|
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
|
Íz harmónia
|
Ital hőmérséklete
|
Általános képzettség
|
Hely hangulata, személyzet
|
Összesen
|
Blaze
|
5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 23 |
Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!
Blaze