Grand' Cafe' Marca Oro podos kávéteszt

Nyomtatás

grand cafe marca oro podos kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolta termékét, így kíváncsian tettük próbára. Azt sikerült még kideríteni, hogy egy 75% arabika és 25% robuszta arányú keveréket tartalmaz a pod. Lássuk hogyan szerepelt!

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

Az il Moretto kávé hivatalos forgalmazójától, Kiss Tibortól kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Grand' Cafe' Marca Oro

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 grand cafe marca oro csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
3
6
3
8
20
SiD/Ionia
3
5
4
5
17
Weinmaker/Euromatik Steam
3
5
3
5
16


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Egyszerű, barna csomagolásban érkezett a pod.  Információ a csomagoláson nem sok van, ami van az is Olasz nyelven. A lefolyása nálam alapból elég gyors volt, azonban ha a gép főzőfejénél szorítunk, vagy manuálisan rátömörítünk akkor egérfarkas, szép lefolyás érhető el.  A krémje  mogyoró barna, vastagsága közepes, a cukrot hamar elnyeli, kicsit tartja csak.  A kávé kakaós, kicsit marcipános és egy kevéske bogyós gyümölcsös ízeket hordoz.  Utóíze kissé füstös, gyümölcsös. Nem egy erős kávé, arabica túlsúlyosra tippelem. Nem bonyolult, nem hivalkodó, de egy igen kellemes kávé véleményem szerint.

SiD

A kávé gyors lefolyású, a crema szőkés, vaskosnak nem modható, a pod nem elég tömör. Az ital illata szúrós, az íze gabonás, malátás, az erős illathoz pedig egy fűszerpaprikára emlékeztető íz társul, mely bizonyos körülmények között enyhén csípősnek tűnik. Igazából erre a domináns ízre épül fel ez a kávé, ezért aki szereti a markáns, csípős ízvilágot, annak ízleni fog, a lágyabb ízek kedvelői közt valószínűleg nem fog sikert aratni. Reggeli ébresztő kávénak ideális.

Weinmaker Átlagos barna csomagolás. Sajnos a lefolyása gyors, pedig még állítottam is a gépem szorítóerején. Valószínüleg a darálás nem kellő finomsága miatt lehet. Krémje vékony, a cukrot nem nagyon tartaja és viszonylag könnyen szétoszlik. Íze mokkás, malátás, érezhető csípősséggel és enyhe füstösséggel. Utóíze hosszú, amelyben megmarad a mokkás, csípős ízhatás, némi kesernyésséggel a háttérben. Aki nincs úgy elkényeztetve extrakategóriás kávékkal, annak bejöhet, ráadásul az ára sem horror, engem azonban kevésbé varázsolt el.

grand cafe marca oro csapolásgrand cafe marca oro csapolásgrand cafe marca oro eszpresszó

 

Összegzés: Egyszerű csomagolású pod, minimális információval a tasakon. Lefolyása picit gyors amin, lehet segíteni egy kis utótömörítéssel. Krémje nem túl vasta, a cukrot csak rövid ideig tartja. Íze gabonás, malátás, kakós, mokkás, érezhető csípősséggel, és némi füsttel. Testessége közepes. Utóíze továbbviszi a kóstoláskor tapasztalt ízvilágot, kiegészülve pici keserűséggel. Nem túl bonyolult ízvilágú kávé, a szolidabb árfekvésben.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!