Lucaffe Mr. Exclusive pod kóstoló

Nyomtatás

lucaffe mr. exclusive pod kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Mr. Exclusive 100% arabika dél-amerikai, ázsiai és kis részben közép-afrikai arabica kávékeverék. Valószínűleg egyetlen arab kávéfajta sem éri el a rá jellemző eredményeket. Közepes test, édes íz, sokszor frissen sült kenyérre emlékeztető, rendkívül erőteljes aroma. Frissen őrölve mámorítóan illatozik. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Lucaffe kávé hivatalos forgalmazójától, a Balatwin Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Lucaffe Mr. Exclusive 100% Arabika Pod

Ár: 90 Ft/db, Forgalmazó adatai
 lucaffe mr. exclusive pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
8
3
7
22
SiD/Ionia
3
8
3
7
21
Weinmaker/Euromatik Steam
3
8
3
8
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott minta egy fekete tasakban érkezett, rajta a Lucaffé ismert mulatt figurája. A kávé lefolyása itt is tökéletes : nem gyors, nincsen szükség (utó)tömörítésre. A krémje mogyoró barna színű, vastagsága rendben, a cukrot is megtartja. A kávét egy pörkölt magvas, csokoládés vonal jellemzi, mellette haloványan némi gyümölcsösséggel, és egy kis vanilia aromával. Koffein tartalma gyengének mondható, ezért bármely napszakban fogyaszthatjuk a kávét.   Finom, jó kávé – arabika rajongóknak mindenképpen ajánlott, de szerintem senki nem csalódna benne. 

SiD

A podok puhák, tömörítetlennek tűnnek, de a kávé mégis szépen csapolható, nem gyors a lefolyás. A magas arabica tartalom ellenére a kérmesség rendben lévő, a crema színe alapvetően világos karamell színű. A szemes változathoz képest, ez a podos verzió kevésbé mutat gyümölcsös ízjegyeket, inkább karamellizált dió és köményes rozskenyér jut róla az eszembe. Nagyon finom, fűszeres desszertkávé, mely tejes italnak és eszpresszónak egyaránt kitűnő.

Weinmaker A csomagolás nagyon dizájnos és azonnal felismerhető, hogy Lucaffe termékről van szó. A pod lefolyása tökéletes, bár tapintásra picit puhának tűnt. A krém vékonyka, de megkeverés után szépen záródik. Íze gyümölcsös, csokoládés, karamellás, háttérben némi pörköltmagvas, frissen sült kenyeres jelleggel. Kiegyensúlyozott, kellemes pod. Testessége közepes. Utóíze hosszú, kakaós, mokkás. Eszpresszónak és kapucsínónak is tökéletes.

lucaffe mr. exclusive pod csészelucaffe mr. exclusive pod csapolás
lucaffe mr. exclusive pod eszpresszólucaffe mr. exclusive pod krém

 

Összegzés: Igényes, minőségi csomagolású, tökéletes lefolyású pod. Krémje mogyoró színű, közepes erősségű. Ízében csokoládés, karamelles, pörkölt magvas aromák dominálnak, gyümölcsös jegyekkel egyensúlyozva. Nagyon kellemes, lágy, kiegyensúlyozott keverék. Viszonylag alacsony koffeintartalma révén akár este is fogyasztható. Elkészíthetjük eszpresszónak vagy tejes ital alpjaként is, mindkettőben tökéletes eredményt kapunk. Eszpresszónak készítve igazi deszertkávé. Finom kávé, érdemes kipróbálni.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!