KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Paradiso kávépod - kellemes gyümölcsös karakterű pod a Musettitől

musetti paradiso pod tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy kiemelje az eredeti kávé aromáját és zamatát, felidézve azt a termőhelyet, ahol a zöld kávét szüretelték. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A MUSETTI PARADISO: CSC (Caffé Speciali Certificati, lsd. http://www.caffespeciali.it/) minősítésű olasz pörkölésű babkávé, 80% arabica – 20% robusta összetételű, édeskés, aromás, gyümölcsös ízhatású kávé. 1000 g-os kiszerelésű babkávé és 150, illetve 24 db-os kiszerelésű pod-os csomagolású őrlemény formájában forgalmazzák. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Musetti kávé hivatalos forgalmazójától, a Szamila Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Musetti Paradiso Pod

Ár: 75 Ft/db, Forgalmazó adatai
 musetti paradiso pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
3
7
4
8
22
SiD/Ionia
3
8
3
8
22
Weinmaker/Euromatik Steam
3
8
3
8
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze Egyszerű, ezüstös csomagolásban érkezett a Musetti Paradiso pod. Először azt hittem a 201-est kaptuk megint, majd kis rásegítéssel vettem észre a diszkréten jelzett „PARADISO” jelzést. A pod lefolyása jó, vékony egérfarkas, kézzel (utó)tömöríteni nem kell. A krémje szép, mintázódásra is hajlamos, vastagsága közepes, a cukrot lassítja. A kávé szemes változatát már volt szerencsém kóstolni, ahhoz hasonlít : visszafogottan gyümölcsös, mellette egy kakaós, enyhén mokkás vonalat hoz. Utóíze közepesen hosszan tart, mokkás. Koffein tartalmát gyengének mondanám, arabika túlsúlyos keverékről beszélünk. Igen kellemes, jó keverék : bármely napszakban fogyasztható, aki reggeli koffein lökést akar, annak ajánlom valamelyik robusztásabb Musetti terméket.
SiD A kávé lefolyása picit gyorsabb a kelleténél, ami a krémesség rovására megy jelen esetben. A kávé krémessége gyenge, a crema világos, szőkés, ami magas arabica tartalomra utal. Akárcsak a szemes változat, a podos Paradiso blend is rendkívül hőigényes. Sajnos a legtöbb podos gépnél nincs lehetőség a vízhőmérséklet feljebb tornázásra, így aztán próbáljunk meg odafigyelni, hogy a készülékünk jól be legyen melegítve és amennyire lehet, a hőmérsékleti csúcson indítsuk a csapolást! A kávé íze alapvetően gyümölcsös, cukor nélkül citrusos, grapefruitos ízjegyeket mutat, cukrozva picit szelídül, a citrusosság átmegy bogyós, cseresznyés gyümölcsösség irányába. Nem túl testes ital, mely közepes savassággal rendelkezik. Arabica kedvelőknek ízleni fog és tejes italnak is kitűnő alapul szolgál ez a Musetti pod.
Weinmaker Ezüst csomagolású pod, mely hirtelen ránézésre könnyen összekeverhető a Musetti 201-el fémjelzett podjával. Nem igényel utótömörítést, teljesen jó lefolyást produkál. A krém lehetne valamivel erőteljesebb, de azért záródik és kitart a fogyasztás végéig. Ízében erőteljes gyümölcsösség dominál, mellette étcsoki, és mokkás jelleg fedezhető fel. Utóízében a mokkás jelleg a meghatározó. Kellemes blend, melyből finom risztrettót vagy kapucsínót készíthetünk.

musetti paradiso pod csapolásmusetti paradiso pod eszpresszómusetti paradiso pod csésze

 

Összegzés: Ezüstös, elegáns csomagolású pod, csakúgy mint a Musetti többi terméke. Tömörítése jó, így szép lefolyást produkál. A krém vastagsága közepes, kevergetés után záródik, de a cukrot nem nagyon tartja. Mindenképpen jól előmelegített gépet kíván, erre érdemes odafigyelni. Gyümölcsös ízvilágú pod, kakaós-étcsokis aromával kiegészülve. Testessége közepes. Elsősorban tejes italok alapjául ajánljuk, de kellemes eszpresszót, vagy risztrettót is készíthetünk belőle.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!