KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Oro - megkóstoltuk a Veronesi arany podját

veronesi oro podos kávétesztA Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában.
A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávé hivatalos forgalmazójától, az Il Moretto Kávé Kis és Nagykereskedés-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi Oro Pod

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 veronesi oro podos kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
3
5
3
7
18
SiD/SGL Podstar
2
7
3
7
19
Weinmaker/RDL Cappuccino
3
6
3
7
19


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A pod az előző Veronesi csomagolásával megegyező, de arany színű (Oro) csomagolásban érkezett. A kékkel ellentétben most egy kis utólagos tömörítést igényelt, lefolyása így lett szép. A krém megfelelő, kissé megfesti a csésze oldalát, olajosnak azonban nem mondható. A cukrot tompítja, kevergetés után záródik. Az Oro keverék fő íze egy kakaós-mokkás íz, nagyon haloványan egy kis gyümölcsös ízzel spékelve, ez főleg magasabb hőfokon jön ki. Ebben a podban érzetre több az arabica, magasabb hőfokot is igényel az elkészítése, koffein tartalmát is kissé gyengébbnek éreztem. Utóíze mokkás, enyhén füstös. Összességében egy igen egyszerű ízvilágot takar, szerintem főleg tejjel érdemes fogyasztani, nekem risztrettónak nem volt elég testes.

SiD

A kibontott pod illatból azt mondanám, hogy ez egy arabica túlsúlyos keverék lehet. Két tesztgéppel is próbáltam ezt a podot, a jobb eredményt azon a készüléken kaptam, mely a lassab kifolyást produkálta. A kávét magas vízhőmérsékleten indítottam, de a krém így is tejkaramella színű, vékonyka, a cukrot nem tartja, kevergetés után alig regenerálódik. Az ízek terén azonban elég kellemes meglepetés ért: ebben a podos kávéban a Veronesi szemes kávéi közül az Alta Caffetteria blend ízjegyeit vélem felfedezni, ha nem is olyan intenzíven, de ott vannak. Édeskés, nektáros, mely az utolsó kortyban hordoz némi savasságot is, a crema pedig a korábban említett szemes változat jellegzetes Camembert sajtos ízjegyeit hozza. Sajnos gyors lefolyás mellett bukik minden, amit itt leírtam, ezért aztán nem minden podos gépen lehet kihozni belőle az itt olvasottakat.

Weinmaker A Veronesi Oro podja nevéhez méltóan arany színű csomagolásban érkezett. A tömörsége jó volt, így viszonylag szép lefolyást eredményezett. A krém gyengécske, színe világosbarna, a cukor átesik rajta, de kevergetés után szépen zárul. Ízében egy kakaós vonal dominál, nektáros édességgel kiegészülve, és a háttérben kivehető camembertes aromával, amit nem kedvelek kávénál különösebben, de valahogy most nem volt zavaró, jól beleolvadt az öszképbe. Testessége közepes. Utóíze kellemes, mokkás jellegű, melyben megmarad a sajtos ízjegy. Leginkább eszpresszónak ajánlanám.

veronesi oro podos kávéteszt csészeveronesi oro podos kávéteszt csapolásveronesi oro podos kávéteszt eszpresszó

 

Összegzés: A Veronesi arany podja megosztotta a tesztelőket. Volt akinél jó volt a tömörség, de leginkább utótömörítést igényelt a szép lefolyás érdekében. A krém vastagsága közepes, a cukrot nem tartja, de kevergetés után szépen záródik és kitart a fogyasztás végéig. Ízvilága egy egyszerűbb vonalat képvisel, melyben a fő hangsúlyt egy kakaós, nektáros vonal viszi, ezt egészül ki a háttérben egy camembertes jelleggel. Testessége közepes. Utóízében továbbviszi a kóstoláskor tapasztalt aromajegyeket. Leginkább eszpresszónak, vagy risztrettónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!