KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mahlkönig Vario – a csendes mindenes - Mahlkönig Vario - Kezelés

Tartalomjegyzék


Kezelés

mahlkonig vario kávédaráló teszt vezérkőpultAz összes kezelőszerv a front panelen található. Fentről haladva egy digitális kijelzőt találunk. Alatta egy lefelé, és egy felfelé mutató nyilat, amellyel az őrlési időt állíthatjuk be. A kijelző visszafelé számolva mutatja, hogy mennyi van hátra a beprogramozott időből, míg manuális módban az eltel időt látható. Következő sorban a Start és Manual gomb található (a különböző gomboknál található ledek a manapság divatos kék színnel világítanak). A Start gombbal értelemszerűen indíthatjuk az őrlést, amely automatikusan leáll az adott programnak megfelelően. A Manual gomb segítségével válthatunk teljesen manuális üzemmódra. Ilyenkor a Start gombbal tudjuk leállítani is a készüléket. A legalsó sor a három programozható gomb, Espresso, Filter, Press felirattal, amelyekhez különböző hosszúsági őrlési időtartamokat lehet beállítani. A vezérlőpanel jobb oldalán állíthatjuk nagyobb léptékekben (makro), hogy milyen finomságú őrleményre van szükségünk (Esp, Filter, Press), míg a bal oldalon a finombeállító csúszka (mikro) található, amivel finomíthatjuk a beállításunkat. A csúszka felfelé húzásával finomítani (Finer), lefelé pedig a durvítani (Coarser) tudjuk az őrleményt. Itt említeném meg újfent, hogy több mint 200 -féle beállítási lehetőségre van módunk. A kezelőszervek elmagyarázása bonyolultabb mintha valaki megnézi a fotót, mert a valóságban nagyon egyszerű, és logikus.

Nagyon fontos, hogy a durvábbról finomabb beállítást kizárólag bekapcsolt motorral tegyük, különben meghibásodhat a daráló.



mahlkonig vario kávédaráló teszt vezérlőpult szemből

A daráló meglepően gyors, simán hozza a Mazzer Super Jolly sebességét. Hangra is nagyon barátságos, csendesnek nevezhető. Ami azonban a legjobb dolog, hogy a speciális kialakítás révén szinte semennyi őrlemény sem marad a darálóban. Azt gondoltam, hogy ez csak marketing szöveg, de NEM, valóban szuper. A modifikált Mazzer Super Jollynál külön varázslatot kell alkalmaznom, hogy ne maradjon benne őrlemény (kikotorni az őrleménykamrát, majd újra ráindítani, majd újra kisöpörni).

Mahlkönig Vario hang teszt:


Az őrlemény minősége nagyon jó, rögösödés minimális. Az őrleményből készült kávét kóstolva ízre sem marad el a Mazzertől, talán egy picit más, de nagyon rendben van. A lenti képen sorrendben a következő őrlemények láthatók: Hario Mini Mill, Mazzer Super Jolly, Mahlkönig Vario. Nem tudom, hogy kép mennyire adja vissza, de megvizsgálva szemre és tapintásra a Mazzer és a Mahlkönig nagyjából azonos, míg a Hario nem ad olyan egységes őrleményt, de eléggé megközelíti. Meg kell mondjam hogy, nagyon pozitívak az első benyomások.

mahlkonig vario kávédaráló teszt őrleményfinomság


A cikk még nem ért véget, kérjük lapozzon...