Melyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.
Most ajándék kávét adunk az illy kapszulás kávégépek mellé!Inna egy mindig ugyanolyan finom, kifogástalan minőségű kávét? Zacc, foltok és pepecselés nélkül? Nézzen körül a csúcs olasz design birodalmában, vásároljon kényelmesen, online az EspressoShop.hu-n! Köszönt se a tavaszt, ajándékozza meg magát egy új kávé élménnyel!
A csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is. Legegyszerűbben vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet az otthonunkban, amelyek különösen jó szolgálatot tesznek akkor, ha igazán profi módon szeretnénk kedvenc teáinkat elkészíteni. A kiváló eredmény eléréséhez viszont elengedhetetlen, hogy ismerjük a teakészítés 4 alapszabályát.
A vízben lévő ásványi anyagok aránya döntő szerepet játszik a kávé extrakciója során és befolyásolja a kávé ízét is. Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a magnézium és a kalcium megfelelő aránya fentiek tekintetében kiemelt jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy bármely kávéból a legjobbat hozhassuk ki, a vízben lévő ásványi anyagok arányának optimálisnak kell lennie. Így a kávépörkölők által kívánt ízélményt minden egyes csésze kávé elfogyasztása során megtapasztalhatjuk.
Hogyan halmozhatjuk az élvezeteket, ha kávéról, csokoládéról és borról van szó? Február közepe a kávéról, a gasztronómiáról és a kávé borral és csokoládéval szoros kapcsolatáról fog szólni azok számára, akik regisztrálnak és ellátogatnak a Nespresso Atelier programsorozat társrendezvényeként megnyitó Gastro Experience Centerbe. A Várkert Bazárban február 16. és 18. között szervezett interaktív kiállításon lehetőség nyílik arra, hogy mindent megtudjunk az ízprofilokról, az illatcsaládokról és a termőterületekről.