KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mauritius - a hónap kávéja a KapuczinernélMauritius  egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A nemzeti parkban található a Chamarel-vízesés, mellette pedig a csodálatpos "hétszínű föld", ahol a homokdűnék a vulkanikus talajnak köszönhetően teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak.

Catler okos teafőzőA vízforralók ma már szinte minden konyhában jelen vannak, hiszen a konyhai munkák nélkülözhetetlen segédeszközeivé váltak. Mindez nem véltelen, hiszen fontos szerep hárul rájuk: gyorsan kell felmelegíteniük vizet a teakészítés érdekében. „A Catler legújabb vízforralója nem véletlenül érdemelte ki az okos jelzőt. A KE 8010-es segítségével olyan hőfokra forralhatjuk fel a vizet, amire éppen szükségünk van” – jegyezte meg Rutai Gergely, a Catler marketing menedzsere.

Riói Varázs blend Kapucziner Kézműves KávépörkölőDél-Amerikában az 1700-as években érkezett a kávé és onnantól kezdve meghatározta a kontinens történelmét. Brazília ma is a világ legnagyobb kávétermelő országa. Rió de Janeiro pedig Brazília legszebb és leginkább varázslatos városa. A Riói Varázs kizárólag dél-amerikai arabica kávék keveréke.

KávéMilyen anyagok adják a kávé ízét? A lefőzött kávé kémiai szempontból nem más, mint egy komplex (összetett) oldat. Fény felé tartva, a főzetben apró lebegő részecskék figyelhetőek meg, ugyanakkor nagyobb részecskéket is láthatunk benne, amelyek az oldat aljára ülnek le. Rengeteg féle oldott anyag található egy főzetben a lebegő részecskéken túl, például savakat, alkaloidokat, szénhidrátokat, lipideket, fehérjéket is tartalmaz. Ezek az anyagok mind szerepet játszanak a kávé ízének kialakításában.

A kávé egszségre gyakorolt hatása - cukorA kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé szervezetünkre gyakorolt hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.