KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

india kávéIndiába a kávé még az 1600-as évek elején megérkezett. Az országot ekkoriban a muzulmán mogul birodalom uralta. A legenda szerint Baba Budan szúfi szerzetes zarándokútja során utazott keresztül az akkori kávévilág központján, Jemenen. Az ország ekkoriban még uralta a kávétermesztést és kereskedelmet. A leszüretelt kávét feldolgozták, a magokat csírátlanították és így kereskedtek vele.

Kenya

A Kelet-afrikai ország – csodás szafari parkjai és Barack Obama amerikai elnök rokoni kötődései mellett – kiváló minőségű kávéjáról is ismert a világban. Kenya az utóbbi évszázadokban a nemzetközi kereskedelem egyik központja volt. A nyílt óceáni hajózás kifejlődése előtt kikötői kulcsfontosságot játszottak a partvidéki hajós kereskedelemben.

brazília kávétermelésA világ legnagyobb kávétermelője, a világ éves kávétermésének több mint egyharmada innen származik. Ha azt mondjuk, "brazil kávé", az olyan, mintha azt mondadanánk: "kínai tea". A kávéültetvények, fajták és minőségek sokasága miatt olyan összetett a termelési struktúra, hogy nagyon nehéz közös jellemzőkről beszélni.

café de colombiaA világ második-harmadik legnagyobb kávé exportőre szinte kizárólag jó minőségű, nedves eljárással feldolgozott arabika fajtákat termel. Az ország elhelyezkedése kereskedelmi szempontból ideális, két óceánra nyílik saját kikötője. Kolumbiát a legfontosabb kávétermelő országok között tartják számon, az innen érkező kávéknál nincs elérhetetlen minőség.

2. oldal / 2