KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ascaso Basic kávégép bemutatóAz Ascaso Basic kávéfőzőgép kényelmes mérete tökéletesen megfelel az otthoni vagy irodai felhasználáshoz. A kávéfőzőgép tervezésekor a közepes méretű helyiségeket vettük figyelembe, anélkül hogy ez a professzionális teljesítmény vagy design kárára menjen. Mindezt egyszerűen és elegánsan, a mindennapi használathoz igazodván.

Catler ES 8012 kávéfőző bemutató készülékAz elmúlt hetekben a Catler termékeket forgalmazó Fast Hungary Kft. jóvoltából az ES 8012 típusú kávéfőzőt volt szerencsém
alaposabban kipróbálni. A cég kérése az volt, hogy ne maximalista coffee-geek szemmel, hanem jó értelemben vett "átlagos" felhasználó nézőpontjából tanulmányozzam és véleményezzem, amely kérésnek szívesen tettem eleget.

DIY kávédaráló by hifisMilyen kávédarálót vásárolhat egy home barista, ha történetesen akár több pénzt is áldozna rá, és valami nagyon jót akar? Egy igazán kompromisszum nélkülit nem nagyon talál. Szóba jöhetnek például a jobb ipariak. De ezek, túl azon, hogy nagyon drágák, csupa olyan jellemzővel bírnak, amik a folyamatos, üzemszerű használatot szolgálják: nagy méret a kellő teljesítményhez, nagy(obb) fordulatszám a rövid darálási idő biztosítására, sok gépben maradó kávé a bonyolult szerkezeti felépítésből adódóan. Az újabb modelleken sok elektromos csicsa a gyors, egyszerű használat (és az eladhatóság) megkönnyítésére. Ezek problémamentes paraméterek egy kávézóban, de nem igazán nyerők otthon.

Macap M2 kávéőrlő bemutatóA Macap cég 1930 óta gyárt ipari kávéőrlőket és egyben az egyik legnagyobb olasz őrlőgyártó, mely beszállítója több más kávégép gyártó cégnek is. Most legújabb gépüket, a Macap M2-t fogom bemutatni, mely egy ún. „grind on demand” őrlő, amit magyarul szimplán „karba őrlősnek” szoktunk hívni.