Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

More
17 years 5 days ago #103 by admin
[answer author=blaze link=topic=190.msg495#msg495 msg=495][/answer]

Nyugi, Tamás már küldi az újabb tesztalanyokat, hamarosan meg is kapjátok :)

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 days ago #104 by Luigi
[answer author=MoKambo link=topic=190.msg491#msg491 msg=491][/answer]
A gyöngyösi bolton rajta fogom tudni tartani a szemem, havonta járunk arra, tudok súgni ha valami nem stimmel. :-)

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 days ago #105 by Luigi
[answer author=MoKambo link=topic=43.msg489#msg489 msg=489][/answer]
Én is ezt vallom, de ha egy iparival szeretnél 3 dl-es edénybe gőzőlni elég nehéz csutkán. A munkahelyen az ipari Faemával kb. 4-5 másodperc alatt felhabosítom 65 fokra a  dekás edényben. Na most ugyanezt egy kis edénnyel megcsinálni szinte lehetetlen. Mert ugye hirtelen megörvényelteted, majd le kell finomítani mikrostruktúrásra a habot amire nincs idő, és csak szappanbuborékosra lehet.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 days ago #106 by Monyesz
[answer author=Luigi link=topic=190.msg506#msg506 msg=506][/answer]
Megszervezzük a boltfigyelő hálózatot ?  ;D
Kéne egy MoKambot (vagy tőlem jöhet a többi márka) forgalmazó helyekről lista, aztán ha arra járunk, mehet is az inkognitó teszt !  ;)

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
17 years 5 days ago #107 by Monyesz
[answer author=MoKambo link=topic=190.msg490#msg490 msg=490][/answer]
Tamás, szívesen segítek ! ;)
Sajnos a három általam ismert boltban tényleg nagy a munkaerő cserélődés üteme, és ez nem jó. Ez gondolom a kereskedelem általános állapotának következménye. :-X
Mondjuk én kezdetben kiraknék egy táblát, amin az itiner van, hogyan-milyen lépéseket követve kell lefőzni helyesen egy eszpresszót.
A gépek szerintem jók ezeken a helyeken, nem ezen múlik...

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
17 years 4 days ago #108 by jobog

admin!

Szuper a Brasiliád! Nekem hasonló felépítésű R Luci újul, vagyis hasonló annyiban, hogy egy házon belül trónol főző és daráló. Ez nekem nem teszik, mert a forró főző melegíti a darálót és a babokat amiket pedig szeretnénk hidegen tartani. Az én gépemnél ráadásul nincs is úgy kiemelve a babtartály mint a tiédnél, és még közelebb van a két egység egymáshoz. Szerintem a forró bojler igencsak átadja a hőt a baboknak és a daráló mechanizmusnak is az én gépemen.

Megkérlek egy mérésre. A darálódat ürítsd ki, és a főző félórás bemelegítése után mérd meg a daráló fogak hőmérsékletét. Egy sima lázmérőre gondoltam, nem túl pontos de tájékoztató adatot adhatna miheztatás végett. Az enyémet is meg fogom mérni, de az még odébb van. Szóval ha nem túl nagy fáradság megkérnélek erre.


Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.809 seconds