KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Moak Espresso Bar pod - kérsz egy csokit?

moak espresso bar podos kávé tesztA Moak kávéházat 1967-ben alapította Giovanni Spadola Modicában, Szicíliában. Néhány éven belül megkezdődött a legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából. Fia, Allessandro, és lánya, Annalisa, csatlakozásával a cég növekedése és evolúciója elérte a második generációt, mely különösen a HoReCa-ra és a minden kontinensre kiterjedő terjesztésre specializálódott.A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Caffé Moak egy fontos céggé váljon. Továbbá, a sokéves tapasztalatnak és az évek során elsajátított tudásnak köszönhetően a cég versenyképes és innovációk sorát vezeti be azért, hogy a vendégeket megismertesse a kiváló minőségű termékek sokaságával és a különböző szolgáltatásokkal. A cég rendkívül széles kínálattal rendelkezik. Ennélfogva ahhoz, hogy a legspeciálisabb igényeket is kielégítsék, a választék magában foglalja a legkiválóbb minőségű, kis kiszerelésű  keverékeket éppúgy, mint azon keverékeket, melyek a költségkímélőbb piac számára készülnek. Ezenkívül az olyan termékek, mint a forró csokoládé, a tea és a koffeinmentes kávé biztosítják, hogy a választék teljes körű legyen. Mi történik, ha India misztikussága keveredik Brazília pezsgésével? Kóstolja meg az Espresso Bar-t és megtudja! Ez a keverék a fűszeres csokoládé aromáját teltségével és krémességével kiemelve váratlan ízekkel szolgál, mely íz világ elrepít a Brazilok életerős, örömteli és színpompás kavalkádjába. A testesség, aroma és íz tökéletes egyensúlyának eredménye ez a keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Moak kávék hazai forgalmazójától, az S.K.Moak Hungary Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Moak Espresso Bar

Ár: 84 Ft/db, Forgalmazó adatai
 moak espresso bar podos kávé teszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
5
8
5
8
26
Lorien/Euromatic
4
8
5
8
25
Weinmaker/San Remo
4
8
5
8
25


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A Moak „espresso bar” pod-ot volt már szerencsém korábban kóstolni a teszt előtt, kaptam belőle nyári gyárlátogatásom alkalmával. Már akkor is igen kellemes, jó minőségű podnak találtam, most a behajtó tesztelés során megerősödött ez bennem. A párna tömörítése jó, utólagos manuális tömörítést nem igényel. Az őrlemény illata a papíron keresztül klasszikusnak mondható. A lefolyás szép, a csészébe érkező krém kiváló : vastag, tartós és ami a podok esetében ritkaság : mintázódik. A keverék egy igazi olasz eszpresszó élményt ad, olyan mindennapos keverék : csokoládé alapon fűszeres, karamellásan édes és teste is van rendesen. Ne egy bonyolult keverékre gondoljunk : egy igazi, robusztásabb bár keverék – ezt kapjuk a podtól. Koffein tartalma közepes, az erre érzékenyek este már ne fogyasszák. Az utóíz is kellemes ,egy kakaós-csokoládés. Ez a Moak pod kiváló választás irodába, vagy otthon – mindenhol megállja a helyét úgy vélem.

Lorien

A podok csomagolása elegáns, magán hordozza a MOAK jellemző dizájn-jegyeit. A kávépárnák feszesek, tömörítésük kiváló, nincs szükség utólagos beavatkozásra. Ennek megfelelően a lefolyása szinte pontosan megközelíti a tankönyvi 25 másodpercet, egyenletesnek azonban nem mondható, néha fel-felbuggyan egy-egy krém buborék. A krém mennyisége podos viszonylatban bőséges, és egyébként sem lehet rá panaszunk. Mogyorószínű, mintázódásra hajlamos, állaga és olajossága is kiváló, feltapad a csésze falára, még a krémgyűrű is kialakul. A cukrot süppedősen nyeli. Ha alkalmas rá a készülék, érdemes többféle hőfokon megpróbálni az elkészítését a középmagas tartományban keresgélve, a krém jól fogja mutatni, ha jó úton járunk, de természetesen az ízek is jelzik, és a keverékben felhasznált robuszta csak a jótékony hatását fogja kifejteni. Akkor volt a legjobb, amikor a kakaósba hajló csokoládés fő vonulat mellet jelen volt keserűmandula, halvány marcipán és karamella, illetve a gyümölcsösség határán billegő savasság, a korty végét pedig határozott diós lecsengés zárja, amely az utóízében is hosszan megmarad. Egy mokkáskanál cukor jól kerekíti, aszalt barackos, vajkaramellás jegyeket hozva elő. Koffeintartalmát közepesnek éreztem, ezzel együtt munkaidőben bármikor szívesen rájártam, és az esti lefekvésnél már nem okozott gondot.

Weinmaker Igényes, elegáns csomagolású pod, tökéletes tömörítéssel. Semmilyen hókusz-pókusz nem kell ahhoz, hogy tökéletes lefolyást kapjunk. A krém vastagsága, állaga nagyon jó, bőséges, mintázódásra hajlamos. A cukrot süppedősen nyeli el. A kávé íze viszonylag egyszerű, leginkább csokoládés vonalon mozog, amit marcipános, karamellás, és halvány fűszeres jegyek egészítenek ki. Gyümölcsösséget nem nagyon, vagy csak gondolati szinten sikerült felfedeznem. Testessége nagyon jó. Utóíze kellemes, hosszan tart, tovább víve a csokoládés aromát. Leginkább némi cukor hozzáadásával fogyasztottam. Leginkább eszpresszónak, vagy risztrettónak ajánlom, tejes italokban nálam kevésbé tetszett.

moak espresso bar podos kávé teszt csapolásmoak espresso bar podos kávé teszt kremmoak espresso bar podos kávé teszt eszpresszó

 

Összegzés: Elegáns, a Moak stílusjegyeit magán viselő, informatív csomagolás. Tömörítésük tökéletes, nincs szükség utólagos tömörítésre. A lefolyás tankönyvi, nagyjából 25 másodperc alatt kapjuk meg a tökéletes mennyiséget. A krém mintázódik, állaga jó, kellőképpen vastag, a cukrot süppedősen nyeli el, és kitart a fogyasztás végéig. Ízét kakaós-csokoládés, karamellás, marcipános, fűszeres aromák jellemzik. A tipikus olasz bar blend jegyei fedezhetők fel benne. Testessége kiváló. Utóíze kellemes, hosszan tartó. Érdemes kevés cukor hozzáadásával is kipróbálni. Kellemes, szerethető ízvilágú pod, amely jó választás lehet, otthonra, irodába, munkahelyre. Érdemes kipróbálni.
 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!