KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

KávéBár Bazár- Kortyolj bele az italvilágba!

kávébár bazárVilághíres kávék, italkülönlegességek, vezetett kóstolások, Kézműves Magyar Ízek piac, Kávéédes desszertsarok, huszonöt kiállító, workshopok, bemutatók, országos barista és koktélbajnokság február 23-24-én a Hotel Corinthiában.

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávék és a párlatok világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni az italkultúra fortélyairól. A február 23-24-én zajló KávéBár Bazár rendezvényen a kiállítói standok mellett előadások, vezetett kóstolók, két országos bajnokság és számos program várja a látogatókat, csupán két koktél áráért.

Kávéházi és bárkultúra Magyarországon, a világ leghíresebb termőterületei, a kávé útja cserjétől a csészéig, a pörkölés tudománya, a párlatok világa, a koktélok története, latte art, cup tasting, párlatkóstolók - ez csupán ízelítő a programkínálatból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek.

A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, melyen öt kategóriában (Barista; Latte Art ; Coffee in Good Spirits; Cup Tasters; Brewers Cups; Cezve/ Ibrik) indulnak az előselejtezők döntősei, a finálét pedig az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét biztos, hogy nem csészében szervírozzák...

Ugyancsak a Kávébár Bazár kísérőprogramja a február 24-i Országos Koktél Bajnokság klasszikus és flair kategóriában. A közönségprogramok mellett a szakmabeliek számára is szervezünk továbbképzéseket, a Bartenders’ Club és a Barista Corner előadóinak a hazai szakma legjobbjait kérjük fel.

S hogy milyen a baristák és bártenderek világa? Látványos, kifinomult, mégis vagány terep, ahol a stílus, a tehetség, és az ízérzék elképesztő technikákat és recepteket eredményez. Magyarország legjobbjai mérik össze tudásukat egy izgalmas show és kiállítás keretében, az ötcsillagos Corinthia hotel impozáns környezetében.

Ingyenes kávé- és italkóstolók: kiállítóink, partnereink a rendezvény ideje alatt promóciós termékkóstoltatást tartanak standjaikon, valamint vezetett kóstolókon, így a kávék, alkoholos italok, kevert italok standoknál történő fogyasztása díjtalan a látogatók számára.

Gasztronómia: több cukrászati, édességipari és egy barfood-snack food kiállító vesz részt a rendezvényen, és terveink szerint Kézműves Magyar Ízek piac is üzemel a helyszínen. A KMI piac és gasztro-kiállítóink számára lehetővé tesszük a termékértékesítést, a készpénzes kóstoltatást, valamint a promóciós kóstoltatást egyaránt.

Moderátor: Morafcsik Péter/Bols Mixerakadémia

• Időpont: 2013. február 23. szombat 10.00 – 19.00 óra között

2013. február 24. vasárnap 10.00 – 20.00 óra között

• Helyszín: Hotel Corinthia Budapest - konferenciaközpont, 1074, Bp., Erzsébet krt. 49.

• Jelentkezés a versenyekre: a versenyezni kívánó baristák és bártenderek számára a Magyar Kávé Egyesület, illetve a Magyar Bármixer Unió január elején teszi közzé hivatalos versenykiírását. A Kávékorzó portálon, a Kávébár blogon, valamint a rendezvény honlapján folyamatosan elérhetőek lesznek a versennyel kapcsolatos információk. A versenyzők saját, kétnapos belépőjükön felül további 2 db tiszteletjegyet kapnak a rendezvény mindkét napjára.

• BARISTÁK, figyelem!

Bajnokság nevezési díja: 15.000 Ft/versenyszám

Abban az esetben, ha csatlakozol a Magyar Kávé Egyesülethez, az első féléves tagdíjadat jóváírjuk a nevezési díjból (6000 Ft)

Versenyszámok: Barista; Latte Art; Coffee in Good Spirits; Cup Tasters; Brewers Cups; Cezve/ Ibrik

Jelentkezési határidő: 2013. február 03.

Jelentkezési lapok letöltése: 2013. január 3-tól a Kávékorzó Magazinról (www.kavekorzo.hu)

Egyesületi regisztrációs lap szintén innen tölthető le.

A jelentkezés csak a nevezési díj megfizetésével érvényes. Jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell eljuttatni, illetve személyesen Hegedűs Andreának Tel: +36.70.932.8940

Nevezési határidő: 2012.02.03. 20:00 óra.

Miért csatlakozz az egyesülethez, mint barista?

Folyamatos információkat kapsz az itthoni és külföldi rendezvényekről, nemzetközi trendekről, workshopokon való részvételi lehetőségről, barista továbbképzésekről. Versenyekre való felkészítésben segítséget nyújt az egyesület, egyéni foglalkozásokon vehetsz részt, nemzetközi vizsga lehetőségeket biztosítunk, a ”Kávéházi Minősítési Rendszer”-ben való közreműködést biztosítjuk, kedvezményesen vehetsz részt szakmai rendezvényeken akkor is, ha nem versenyzel, például a februári Kávébár eseményen.

És ne felejtsd el, ha versenyzel, és nyersz, az egyesület biztosítja az utazásod, szállásod, ellátásod megszervezését és költségeit a világbajnokságra, ami 2013-ban Nizzában és Melbourne-ben lesz!

Egyéni tagság:12.000 Ft/év

Féléves és éves tagdíjfizetés egyaránt lehetséges.

BELÉPŐK A RENDEZVÉNYRE

Napijegy a helyszínen: 1900 Ft

Napijegy MKE és MBU tagoknak: 1000 Ft

Kétnapi-jegy elővételben február 15-ig: 3000 Ft

A belépődíj tartalmazza az előadásokon, szemináriumokon való részvételt, valamint az összes promóciós termékkóstolást a rendezvény ideje alatt.

Részletes program: www.kavebar.hu, www.kavekorzo.hu (január 5. után),

Facebook: KávéBár Bazár

Amennyiben január 5-ig megrendelsz két jegyed, most egy CAFE&Bar lapszámot, Funkin’ Raspberry Mojito pürét és egy MONIN kitűzőt küldünk ajándékba.

Jegyrendelés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (név, e-mail, számlázási, postázási cím, jegyek száma szükséges)