KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi 100% Arabica Pod - új recept, új csomagolás

veronesi 100% arabica pod podos kávétesztA Caffé Veronesi kávépörkölőt 1996-ban alapította Roberto Veronesi. A családi vállalkozás formájában működő üzem Reggio Emilia melletti Bagnolo in Piano városban található. A dinamikusan fejlődő vállalkozás főként a HORECA szektor igényeihez alkalmazkodva állítja elő kiváló termékeit, melyeket számos európai országban forgalmaznak. Ezt a keveréket India, Brazília, Etiópia és Közép-Amerika legjobb arabika kávéiból állította össze Roberto Veronesi. Egyedülállóan finom íze a pirított kenyérre emlékeztet, mélybarna színe, testessége és enyhén virágos illata
felejthetetlen élménnyé teszi a kávézást
- tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávék hazai forgalmazójától, a Farfalla Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi 100% Arabica Pod

Ár: 80 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

Egy jó két éve már teszteltük ezt a podot, de újra terítékre került, mondván új a design, és talán a receptúra is. Megvallom Nekem igen hasonlónak tűnt, pár dolog csak ami eltért a korábbitól.  A podot itt sem árt kissé tömöríteni nyomkodással, vagy pohár rányomásával. A lefolyás így lesz a legjobb. A krém továbbra is nagyon „arabikás”.  Elég vékony, nem tart ki a fogyasztás végéig, és a cukrot éppen csak picit felfogja. A keverék ízében jobban előtérbe került a visszafogott, de jelen levő gyümölcsösség, és a régi önmagában domináns kakaósság a háttérben van. Savassága közepes, nálam továbbra is főként tejes italok alapjának jó ez a pod, egymagában szerény személyen nem találja megfelelően testesnek, túl „finomkodó”.  Arabika rajongók, tejes italt fogyasztók bizonyára szívesen veszik majd, mert árazása igen korrekt.

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 3 / Íz, harmónia: 6 / Testesség:4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 20

 

Lorien:

A Veronesi pod tömörsége majdnem megfelelő, habár egy kis utólagos beavatkozással némileg javul a lefolyása, amely így majdnem eléri a szabványos 25 másodpercet. Az már az első csapolásnál világos lett, hogy nagyon magas a hőigénye, ezért inkább csak olyan készülékkel érdemes kísérletezni az elkészítésével, amely nem csak egyfajta, mindenhez jó, általános hőfokot tud „előállítani”. Krémje világos színű, mennyisége kevés, a cukor esését alig tompítja, kevergetés után jó esetben is éppen csak vékony filmszerűen áll össze. Testességével is elégedetlen voltam, néha olyan érzésem volt, mintha csak egy filterkávét kortyolgatnék. Persze ez akár előnye is lehet, hiszen nem mindenki kedveli a nehéz, testes eszpresszókat, de az összhatása miatt magam is kedveltem, hiszen amit tud, azt nagyon jól tudja. Természetes édessége megfelelő, szépen kiegyensúlyozott, finom csokoládés, arabikásan fűszeres, mogyorós, mandulás jegyek jellemzik egy kis fehérpenészes sajtos beütéssel, amely egyáltalán nem lóg ki belőle. Mindezeket szép, intenzív gyümölcsösség ellenpontozza. Érdemes cukorral is megpróbálni, szépen kiemeli a gyümölcsös jegyeket, és felhoz egy határozott vajkaramellás tónust.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 3 / Íz, harmónia: 7 / Testesség:3 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 20

 

Weinmaker:

A pod tömörítése átlagos, amin javíthatunk egy kis utótömörítéssel, vagy egy pici előáztatással. Hőigénye magas, ezért jól előmelegített gépet igényel. A hirtelen bekapcsolt gép, és azonnali kávékészítés nem fog jó eredményt adni. A lefolyás jó, bár a krém vékony. A cukrot nem tartja, és alig vagy nem tart ki a fogyasztás végéig. Íze kellemes, bár kicsit híg érzetű. Testessége lehetne jobb is. Gyümölcsös, csokoládés, fűszeres aromák jellemzik. Elsősorban eszpresszónak, vagy risztrettónakk ajánlom, mivel nálam a tejbe túlságosan beleolvadt.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 3 / Íz, harmónia: 6 / Testesség:3 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 19

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 3 6 4 7 20
Lorien 3 7 3 7 20
Weinmaker 3 6 3 7 19

veronesi 100% arabica pod podos kávétesztveronesi 100% arabica pod podos kávéteszt
veronesi 100% arabica pod podos kávéteszt csapolásveronesi 100% arabica pod podos kávéteszt csésze

Összegzés: 100% arabika pod. Az igazán jó eredmény elérése érdekében érdemes utótömöríteni, és a kávégépet hagyni normálisan bemelegedni, esetleg egy-két üres csapolást átengedni rajta. A lefolyása nagyjából rendben van. A krém vékonyka, a cukor átesik rajta. Ízében a gyümölcsösség kerül előtérbe, mellette, csokoládés, kakaós, mandulás, mogyorós jegyeket érezhetünk, némi arabikás fűszeresség kíséretében. Testessége közepes. Ettől eltekintve az összkép jó, és az ízek egyben vannak. Korrekt árazása, és szerethető ízvilága miatt érdemes kipróbálni.
 

Jellemzők
Összetétel: 100% arabika
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!