KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Alta Caffeteria Pod - megkóstoltuk

veronesi 100% arabica pod podos kávétesztA Caffé Veronesi kávépörkölőt 1996-ban alapította Roberto Veronesi. A családi vállalkozás formájában működő üzem Reggio Emilia melletti Bagnolo in Piano városban található. A dinamikusan fejlődő vállalkozás főként a HORECA szektor igényeihez alkalmazkodva állítja elő kiváló termékeit, melyeket számos európai országban forgalmaznak. A világ legjobb kávéinak válogatása és fajtánkénti pörkölése egy kiváló egyedi kávét eredményezett. Mogyoróbarna finom textúrájú krém, intenzív illat, hosszan tartó aroma, fűszeres és virágos utóíz jellemzi - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávék hazai forgalmazójától, a Farfalla Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi Alta Caffeteria Pod

Ár: 75 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

Elegáns, kék csomagolásban érkezett a pod, a Veronesi logoval díszítve. A tömörítés megfelelő, nálam nem igényelt utólagos (manuális) tömörítést, a lefolyás szép, időre is rendben volt. A crema bőséges, enyhe mintázódást is ad, mely podra nem annyira jellemző. Illatában mokkás, enyhén kesernyés. A keverék ízében a domináns egy keserű kakaós, mokkás ízvilág, enyhe kis karcossággal, mely nem bántó, de jelen van. Az utóíze nagyon hosszan tart, picit füstös, de főleg mokkás lecsengésű. Nagyon forró géppel ne menjünk neki, egy kis (hűtő) csapolás ilyenkor nem árt, mert bőröződéssel jelzi az ital a túl meleg gépet. Tejben hozza az elvárhatót, de én legszívesebben eszpresszónak ittam egy kevés cukorral. Ár-érték aránya is kiváló! Bátran ajánlom kipróbálásra!

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7 / Testesség:5 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 24

 

Lorien:

A pod tömörítése alapvetően jó, esetleg egy kis utómunkálattal még javíthatunk rajta, és akkor a lefolyás ideje eléri a tankönyvben írt 25 másodpercet. Hőigénye átlagos, valószínűleg a legtöbb gépet nem állítja különösebb nehézség elé. Krémje világos mogyorószínű, a csapolás vége felé hajlamos a szőkülésre. Mennyisége átlagosnak mondható a műfajban, a fogyasztás végéig nem tart ki, a cukrot épp csak egy pillanatra tartja meg, majd gyorsan lesüpped. Ízvilága erős kakaós-nugátos, földimogyorós alapokon nyugszik, enyhe mandulás beütéssel, mokkás fűszerességgel, lágy savassággal, közepes testtel. Utóízében erősen mokkás, illetve a földimogyoró is visszaköszön. Érdemes egy kávéskanálnyi barnacukorral szelídíteni, amely szép grillázsos- és mazsolás-tejcsokoládés jelleget kölcsönöz az italnak.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 3 / Íz, harmónia: 6 / Testesség:3 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 21

 

Weinmaker:

Jó tömörítettségű pod, nem igényel semmilyen utómunkálatot. Lefolyása szép, és a crema is jó, bár egy picit lehetne vastagabb. Az előző veronesihez képest azonban érezhetően jobb. Íze a hagyományos olaszos vonalon mozog, nálam a cukor jótékonyan hatott az összképre. Kakaós, mokkás dominancia jellemzi, pörköltmagvas aromákkal a háttérben. Utóízében továbbmegy a mokkásság, és halvány keserűséget is felfedezhetünk. Testessége jó. Egyszerű, szerethető ízvilágú pod, amit leginkább eszpresszónak fogyasztottam szívesen.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 23

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 4 7 5 8 24
Lorien 3 6 4 8 21
Weinmaker 4 7 4 8 23

veronesi alta caffeteria pod podos kávéteszt euromaticveronesi alta caffeteria pod podos kávéteszt eszpresszó
veronesi alta caffeteria pod podos kávéteszt csapolásveronesi alta acffeteria pod podos kávéteszt csésze

Összegzés: 90% arabika, és 10% robuszta összetételű pod. Tömörítése jó, nem szükséges utólagosan tömöríteni. Lefolyása szép, a krém vastagsága is rendben van. Ízében kakaós, étcsokis, mokkás, háttérben némi pörköltmagvas aromával, és halvány füstösséggel. Utóíze hosszan tart, amiben a mokkásság dominál. Kevés cukorral megszelídíthető a kakaós keserűség, és kellemesebb lesz az összkép. Leginkább eszpresszónak ajánljuk. Barátságos árfekvése miatt érdemes kipróbálni.
 

Jellemzők
Összetétel: 90% arabika - 10% robuszta
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!