KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Cellini Granaroma pod - a hagyomány és szakértelem kombinációja

cellini granaroma podos kávétesztCellini Granaroma E.S.E. Pod tökéletes kombinációja a legjobb, több mint 100 év tapasztalata alapján válogatott, arabica kávéknak, mely alacsony százalékban tartalmaz, gondosan mosott indiai robusta kávét is. A kiegyensúlyozott testes ízét a lassú pörkölési folyamat fokozza, amely a tipikus olasz espresso kávékra jellemző. Minden egyes adagot védőgázas aromatartó csomagolással látunk el a minőség megőrzése érdekében, hogy a kávé elkészítésekor annak illata és aromája mindig tökéletes legyen - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Cellini kávék hazai forgalmazójától, a Vértes Food Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


cellini granaroma podos kávéteszt csomagolásKávé típusa: Cellini Granaroma Pod

Ár: 85 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

Második Cellini podunk szintén visszafogottan elegáns csomagolásban érkezett: egy 18 darabos gyűjtőből vehetjük ki a törtfehér csomagolású podot. Minden fontos információ megtalálható a zacskón, Nekem nagyon tetszik a design. A termék tömörítése itt is kiváló, semmi utólagos beavatkozás nem szükséges. A pod bontásakor intenzív kakaós-mokkás illatot érezni, mely a keverék ízeiben is szépen visszaköszön. A krém rendben van, cukrot tompítja, a csészére szépen felkúszik. A vezér  vonal egy kakaós-étcsokoládés, mellé podos gépünk hőmérsékletétől függően még marcipán aroma vár minket. A marcipán íz magasabb hőfokon jön, ez is egy 80/20 keverék lehet, mint szemes társa, így jól befűtött géppel érdemes készíteni. Alapjában véve nagyon hozza a szemes változat ízeit, talán a gyümölcsösség nem annyira jön itt meg cukorral, mint társánál. A kávé teste közepesnek mondható, utóíze elég hosszan tart. Egyszerű, ámde szerethető régi iskolás olasz vonalat hoz ez a Cellini pod.

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 3 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 21

 

Lorien:

A pod koffeinmentes társához hasonló dizájnú csomagolásban érkezett. Tömörítése rendben van, a lefolyás ideje elérheti a 25 másodpercet. Jól és könnyen csapolható, hőmérséklet-igénye átlagos. Krémje mogyorószínű, a csapolás végén hajlamos a szőkülésre. Mennyisége a podos normák szerint jó, de a cukor süppedését így is csak tompítja, azonban állaga és olajossága felettébb rendben lévő, a csésze falára feltapad a klasszikus krémgyűrű. Ízvilága nagyon hasonlít a Cellini ugyanezen néven forgalmazott szemeskávé keverékéhez – ez nem feltétlenül triviális a podos világban. Kakaós-mokkás dominancia jellemzi, borsos-fűszeres, mogyorós, karamellás, barackmagos, mandulás jegyekkel, a végén határozott, hosszan tartó mokkás utóízzel és komlósba hajló kesernyésséggel. Érdemes egy kávéskanálnyi – de nem több – cukorral is megkóstolni, amely marcipános és aszalt sárgabarackos jegyeket hoz fel. Koffeintartalmát közepesnek érzetem, a késő délutáni órákban az erre érzékenyek mértékkel fogyasszák.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 21

 

Weinmaker:

A Cellini Granaroma pod ugyanazt a dizájnt követi, mint amit előzőleg teszteltünk. Ez nekem akkor is bejött, és most is nagyon tetszik. Elegáns, informatív, ahogy kell. Tömörítése tökéletes, nem kell utólag vele bűvészkedni. Lefolyása jó, nagyjából a tankönyvi szintet tartja, vagyis 25 másodperc körül kapunk egy eszpresszónyi mennyiséget. A krém mennyisége podhoz mérten jó, a cukrot süppedősen nyeli el, és szépen megfesti a csészét. Kakaós-étcsokis dominancia jellemzi, amit mokkás, mogyorós, mandulás-marcipános aromák gazdagítanak, háttérben némi karamelles, fűszeres jegyekkel. Kellemes, harmonikus ízvilágú pod, amit leginkább eszpresszónak fogyasztottam.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 23

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 4 6 3 8 21
Lorien 4 6 4 7 21
Weinmaker 4 7 4 8 23

cellini granaroma podos kávéteszt kifolyáscellini granaroma podos kávéteszt eszpresszó
cellini granaroma podos kávéteszt csapoláscellini granaroma podos kávéteszt csésze

Összegzés: Letisztult dizájn, informatív csomagolás jellemzi a Cellini Granaroma podot. Tömörítése tökéletes, feszes, semmilyen utómunkálatot nem igényel. Normálisan előmelegített géppel érdemes elkészíteni. Lefolyása szép, a krém mennyisége, és minősége jó, kitart a fogyasztás végéig. Ízében az étcsokoládés és kakaós íz dominál, mogyoróval, marcipánnal, némi fűszerességgel. Mondhatni a hagyományos olasz vonalat képviselő pod, amit azonban szépen van "összerakva", nem lóg ki semmi, kerek, harmonikus blend benyomását kelti. Testessége jó, utóíze hosszan tart, és jól kivehető mokkássággal köszön el. Elsősorban eszpresszónak vagy risztrettónak ajánljuk.
 

Jellemzők
Összetétel: 80% arabika - 20% robuszta
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!