KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bécs legjobb kávézói - kávéházi körkép

Tartalomjegyzék

bécsi kávéházi körképA kávéház elválaszthatatlan tartozéka a bécsi életnek. Legtöbbjük még ma is változatlan formában őrzi századvégi polgári és bohém hangulatát. Ismerje meg velünk a legkedveltebbeket!

Cafe Central

Bécs egyik leghíresebb kávézója a 19. sz. fordulóján a városi értelmiség találkozóhelye volt, ahol a költő Altenberg irodalmi kört hozott létre, sőt még a postáját is ide kézbesítették. A történelmi Ferstel-palotában található kávéházban számos híresség megfordult, köztük Trockij is. Egy teljesen kerek, ragyogó terem fogadja a belépőt, magas, gótikus oszlopokkal, és egy kis zenekarral, amely folyamatosan keringőt játszik, és az ember hagyja, hogy magával ragadja a forgatag. A melange-ot itt ugyan egy kicsit többre értékelik, mint bárhol máshol, ám ha ezt kissé drágállnánk, akkor további 16 kávéfajta közül válogathatunk kedvünkre.

café central kávéház

Cím: Herrengasse 14., Bécs
Metróval: U3 metró, Herrengasse állomás
Nyitva: hétfő–szombat: 7.30–22.00, vasárnap: 10.00–22.00
Bővebben a kávéházról: www.palaisevents.at »

Café Demel

A Café Demel a tortakedvelők zarándokhelye. Az 1786-ban megnyitott kávéház a 19. sz. közepére a felsőbb osztálybeliek kedvelt találkozóhelye lett, Sissi császárné is innen hozatta a palotába kedvenc édességét. A Demel drága, elegáns, tükrökkel ellátott, jellegzetesen bécsi cukrászda. Gazdag kínálatában megtalálhatjuk a Hotel Sacher tortájához kísértetiesen hasonlító tortát, a különbség köztük az, hogy a Demel Sacher-tortájában a sárgabaracklekvár nem középen, hanem a bevonat alatt található.
A kávézó boltjában különlegesen szép csomagolású édességeket – cukorkákat, bonbonokat, csokoládét, tortákat – vásárolhatunk ajándékba, igaz, igen borsos áron. A kávézó egyik specialitása a kandírozott ibolya.
 

café demel kávéház

Cím: Kohlmarkt 14., Bécs.
Metróval: U3 metró, Herrengasse állomás
Nyitva: naponta 10–19 óráig
Bővebben a kávéházról: www.demel.at »

Café Hawelka

Az 1930-as években megnyitott forgalmas kávéház a régi idők hangulatával fogad. Hajdanán a felszolgált ételekért a művészek gyakran festményekkel fizettek – ennek eredményeképpen a falakat képek borítják, többek között Ernst Fuchs alkotásai. Ideális hely ez az emberek alapos megfigyelésére, ugyanis Bécs lakosságának valamennyi rétege megfordul itt a diákoktól a híres emberekig. Kis bohém világ ez az utca kíváncsi tekintete elől elrejtve.
café hawelka kávéház

Cím: Dorotheergasse 6., Bécs
Bővebben a kávéházról: www.hawelka.at »