KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bécs legjobb kávézói - kávéházi körkép - Landtmann, Sacher, Sperl

Tartalomjegyzék

Cafe Landtmann

Franz Landtmann 1873-ban nyitotta meg Bécs máig legelegánsabb kávéházát. A tekintélyes Ringre nyitott tágas teraszával a Cafe Landtmann az osztrák értelmiség találkozóhelye – itt ritkán találkozhatunk turistákkal. Bársonyos garnitúrák, kristálycsillárok és faberakásos tükrök fémjelzik a hely eleganciáját – az előkelő és drága kávéház négy termében éjjel-nappal zajlik az élet. A kávéház gazdag melegital-választékkal és kávéspecialitásokkal várja a vendégeket. Romy Schneider, Marlene Dietrich és Hillary Clinton is megfordult már a kávézó falai között.

café landtmann kávéház 

Cím: Dr. Karl Lueger Ring 4., Bécs
Metróval: U3 metró, Herrengasse állomás
Nyitva: naponta 7.30–24 óráig
Bővebben a kávéházról:
www.cafe-wien.at »

Café Sacher

Csillárjaival, a pincérek hadával, a gazdagon díszített vörös falakkal és szőnyegekkel igazi turistalátványosság a Sacher. Itt lehet megkóstolni a ház specialitását, a világszerte híres eredeti Sacher-tortát (csokoládétorta sárgabaracklekvárral), amelyet Franz Sacher kreált 1832-ben. Számos likőrös kávékülönlegesség és gazdag teaválaszték szerepel még a kínálatban.

café sacher kávéház 

Cím: Philharmonikerstrasse 4., Bécs
Metróval: U3, Stephansplatz
Nyitva: naponta 8–23.30 óráig
Bővebben a kávéházról:
www.sacher.com »

Café Sperl

A régimódi bájáról ismert kávézóban recsegő parketta, finom stukkók, faburkolat a falakon és zöld posztóval bevont régi francia biliárdasztalok fogadják a betérőt. Ez a legrégibb, változatlanul megmaradt berendezéssel büszkélkedő bécsi kávéház. A birodalmi stílusban épített kávéházat 1880-ban nyitották meg. Törzsvendégei kezdettől fogva a közeli Theater an der Wien művészei, énekesei és zenészei voltak, de Lehár Ferenc is a kávéház törzsvendégei közé tartozott.

café sperl kávéház


Cím: Gumpendorfer Strasse 11., Bécs
Metróval: U3 metró, Herrengasse állomás
Nyitva: hétfő–szombat 7–23 óráig, vasárnap és ünnepnapokon 11–20 óráig
Bővebben a kávéházról: www.cafesperl.at »

Forrás: nlcafe