KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dohány-ízesítésű espresso shot

dohány ízesítésű espresso shotReceptünk is a Barista Bajnoksággal van összefüggésben, pontosabban a 2007-es Világbajnoksággal. James Hoffmann kávékülönlegességével ismerkedhetnek meg, mely az 1. helyezést hozta neki a döntőben, de elnyerte a legjobb espresso alapú különlegesség díját is.

A kávé egy dohány-ízesítésű espresso shot, biscotti ízesítésű habbal. James a számára legjellemzőbb és legkedvesebb biscotti-ízvilágot kreálta meg. Infúziót készít: vízben mandulát, pörkölt mogyorót, csipet rozmaringgal fűszerez, kevés zselatinnal, cukorsziruppal összemelegít. Amikor az ízek megfelelően összeoldódtak, a leszűrt esszenciát kevés habtejszínnel együtt szifonba tölti és laza habot készít belőle. Közben kávétejszínben dohánylevelet melegít. Amikor a dohány aromái is megtöltik a tejszínt, leveszi a tűzről, leszűri és a frissen elkészített espressókat kézi mixerrel belekeveri a dohányos ízesítésű tejszínbe.

Az ital végeredményben igen rövid, a kávét shotos pohárba öntve, majd a biscotti ízű habbal koronázva szervírozza. Fogyasztása ennek megfelelően: nem keverve hanem a habon keresztül szürcsölgetve a kávét. A recept fontos eleme, hogy a versenyző két különböző espressót is használt az alapkávéhoz 50-50 százalékban.

Forrás: Kávéházak