KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Gourmet Qualitá Argento pod - olaszos ébresztő

Gourmet Qualitá Argento pod podos kávétesztA TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET-t 2002-ben hozta létre Tobia Asioli Imolában. Az egyre növekvő igényeknek, illetve keresletnek köszönhetően szükségszerűvé vált egy új és korszerű létesítmény létrehozása, hiszen a régi már kicsinek bizonyult, így 2010-ben új telephelyet avatott a TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET. A kávépörkölő termékei között megtalálható különleges, kiváló minőségű szemes kávé, őrölt kávé, BIO kávé, illetve E.S.E pod rendszerű kávépárna. A GOURMET név választás nem véletlen. Az ötlet egy dél-amerikai kávé termelőtől származik, ahonnan rendszeresen érkezik kiváló minőségű alapanyag.  A Gourmet Caffé tehát nem csak egy egyszerű kávé, hanem művészet, kultúra és szenvedély találkozása. Művészet, mert jól kell tudni kiválasztani az alapanyagokat, melyeket megfelelően kell pörkölni és megmunkálni. Kultúra, mert a megfelelő eredmény eléréséhez, rendkívül sok tudás szükségeltetik a szüretelőtől a kávét főző személyig, minden egyes résztvevő részéről.  Szenvedély, mert igazán jót csak az tud létrehozni, aki szenvedéllyel és teljes odaadással végzi a munkáját. Ez az 50% arabika, 50% robuszta tartalmú kávé, a Qualitá Oro alternatívája - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Gourmet kávék hazai forgalmazójától, a Farfalla Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Gourmet Qualitá Argento pod podos kávéteszt csomagolásKávé típusa: Gourmet Qualitá Argento Pod

Ár: 69 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Blaze:

A Gourmet pod egyszerű, ezüst csomagolásban érkezik - a tasakon a gyártó és a termék információi, plusz a cég logoja. Semmi csicsa, célratörő minimal csomagolás. A pod tömörítése közepes, nálam szükség volt további manuális tömörítésre a szép lefolyás elérésére. Ránézésre és érzetre is elég robusztás keverékkel van dolgunk, a crema bőséges. A blend ízeiben egy egyszerű vonalat hoz: kakaós, étcsokoládés, némi pörkölt magvas felhanggal. Koffein tartalma viszonylag magasnak tűnt, nálam ez tipikusan egy reggel "ébresztő" pod kategória. Klasszikus olasz ízvilágot kedvelők előnyben!

Kávégép: Grimac La Nuvola
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 5 / Testesség: 4,5 / Ár-érték arány: 7,5 / Összpontszám: 21

 

Lorien:

A pod egyszerű, ezüstös csomagolásban érkezett. Tömörítése - noha tapintásra kissé lazának tűnik – teljesen rendben van, a lefolyás ideje utólagos beavatkozás nélkül is szabványos. Hőmérséklet igénye közepesen magas. Krémje a mogyoró kissé sötétebb árnyalatát mutatja, enyhén mintázódik, szőkülésnek alig van jele. Mennyisége podos viszonylatban egész jó, a cukorpróbát szerintem csak a felfelé szélesedő csésze miatt nem érdemes elvégezni. Állaga és olajossága szintén rendben van, a csésze falára feltapad. Ízvilágában erősen emlékeztet a szemeskávé tesztben korábban már szereplő Magnifici 10 keverékre. A kakaós, csokoládés, barackmagos, mandulás ízek itt is szépen egyben vannak, és sajnos utóízében a karamellás-kesernyés ízektől sem mentes. Tejes italban nem győzött meg, a karamella még inkább erősödik, nekem emiatt kevésbé tetszett.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 22

 

Weinmaker:

Sima egyszerű, ezüst csomagolású pod, de a lényeges információkat természetesen tartalmazza. A tömörítése nem kőkemény, de ettől függetlenül teljesen normális lefolyást produkált, és nagyjából 25 másodperc alatt folyt le egy eszpresszónyi mennyiség. A krém podos viszonylatban jó, mennyisége, állaga, olajossága teljesen rendben van. Ízében nagyon egyszerű kakaós, pörköltmagvas aromák dominálnak, némi mandulával a háttérben. Nem ínyenckedni való kávé, de "mindennapi" eszpresszónak irodába, munkahelyre simán vállalható. Én leginkább eszpresszónak ajánlanám.

Kávégép: San Remo Coffee Line Steel
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 22

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Blaze 4 5 4,5 8 21,5
Lorien 4 6 4 8 22
Weinmaker 4 6 4 8 22

Gourmet Qualitá Argento pod podos kávéteszt csapolásGourmet Qualitá Argento pod podos kávéteszt eszpresszóGourmet Qualitá Argento pod podos kávéteszt csésze

Összegzés: Egyszerű, ezüst csomagolású pod. A tömörítése jó, nem igényel semmiféle utómunkálatot, alap helyzetben is szép lefolyást produkál. A krém podhoz mérten jó. Állaga, olajossága szintén rendben van. Ízvilága egyszerűnek mondható, kakaós-étcsokoládés alap, pörköltmagvas, mandulás jegyekkel. Aki kedveli a "hagyományos" olasz eszpresszó ízvilágot, annak vélhetően ez a kávé is ízleni fog. Reggeli ébresztőnek, munkahelyi kávénak jó választás lehet. Leginkább eszpresszónak ajánljuk.
 

Jellemzők
Összetétel: 50% arabika - 50% robuszta
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!