KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Egy korty Velence...

MANETTI kávézó budapest portálJó hírünk van azok számára, akik imádják a velencei Szent Márk tér világszinten egyedülálló hangulatát, na és az olasz eszpresszó kultúrát! Ha valaki erre az érzésre vágyik (szigorúan galambok nélkül), ezután elég, ha meglátogatja a XIII. kerület Madarász u.1. alatt a közelmúltban nyílt MANETTI kávézót.

Garantáljuk, hogy nem fog csalódni!

Az egykori kisközért helyén, irodaházak és egy óvoda szomszédságában Zoli és Ricsi a két elhivatott kávés szakember minden nap 8-17 között készíti az olasz/holland Manetti cég kávé blendjeiből finomabbnál, finomabb eszpresszóit és tejes italait. (Nyitás előtt mindketten a kávés szakma legjobbjaival tanulták/gyakorolták a fogásokat.) Ezért biztosított a kiváló a technológia fegyelem.

A szintén Velencét idéző csészékkel kezünkben a „Szent Márk téren” ülve átélhetjük a pillanat varázsát, hiszen a kávén kívül a design is hozzásegít ehhez.

Belső tér tekintetében letisztult formavilággal, fekete-fehér-szürke/króm színekkel dolgoztak. Igen, króm. Nem lehet nem észrevenni a pulton álló fényes, fejhőmérős, kétkaros ROCKET szobrot. (Tudomásunk szerint ebből a típusból jelenleg ez az egyetlen az országban.)

MANETTI kávézó budapest Rocket kávégép


És amit ott jártunkkor volt szerencsénk megkóstolni…

Ristretto,100% arabica, csokis mogyorós íz világ harmóniában, test, crema rendben. (De van még kétféle arabica-robusta keverék is, akár jeges verzióban, kinek melyik ízlik jobban.)

Blend (arabica/robusta) esetében a tejes italokban a robusztás íz- felharmónia igazi selymessé szelídül.

MANETTI kávézó budapest kapucsínó


Nagyon érdekes, hogy a kóstolt Manetti kávék jól idomíthatóak. Mit jelent ez? Azt, hogy alacsonyabb hőmérsékleten már-már újhullámos íz világ bontakozik ki, míg magasabb vízhőmérséklet alkalmazásával előjön Olaszország. Bátran kísérletezzetek otthon is vele, biztos a siker!

Ha sikerült kedvet csinálnunk, üljetek autóba, vagy válasszátok a „kék”metrót és irány a Szent Márk tér!

Buon viaggio!

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu