KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávé és Bor

Kávé és borSzenzációs hétvégén vagyunk túl, mivel Szekszárdon jártunk, és ez a város mindig tartogat meglepetéseket. Fényképező géppel a kezünkben gyönyörű, színpompás szőlőbirtokokon sétálhattunk keresztül ebben a késő őszi nyárban.


Megfáradt lábainkat a Kávé Házában pihentettük volna meg, de…

Tóth Sanyi barátunk, - a ház tulajdonosa - mint mindig, most is előrukkolt valamivel.

Mi más is lehetett volna, mint egy izgalmas cupping. De egy teljesen új verzióban, mint ahogyan eddig megszoktuk, azaz egy presszóra pörkölt mosott etióp Yirga öt profiljának lekóstolása várt ránk.

Ki tud egy ilyen szakmai kihívásnak ellenállni? Mi biztosan nem, így a kora esti órán neki is ugrottunk a feladatnak.

Nagyon jól működött a kimondottan ilyen események lebonyolítására szolgáló minősítő asztal, ahol az íz és illat értékek alapján a megfelelő (-10-ig) skálán lehet „tologatni a csészéket”.


Látványos és hasznos megoldás!

Miután minden tesztet végigcsináltunk és a végeredményt összesítettük, jött az igazi próba, amit másnap reggel „élesben”, 9 báron végeztünk, azaz elkészítettük belőle mennyei ébresztő italainkat. Különleges élmény volt, hálás köszönet érte!


De ezzel még nincs vége a kávés élmények sorának, hisz az országban elsőként próbálhattuk ki a Cafflano készüléket, ami a világ legelső, és tudomásunk szerint jelenleg egyetlen „all in one” kávékészítő eszköze.

Korábban sok-sok videót néztünk végig a működéséről, de élőben teljesen más volt az élmény.

Ez az utazó készülék egyesíti magában az őrlőt, a termoszt, a forró víz kiöntőt és a fém filtert, de forró vizet és kávét vinnünk kell magunkkal.


Nagyon tip-top berendezés. Funkcionalitásán túl igazi design remekmű. Sok apró részlet, precízség rejlik benne. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik sokat utaznak és a bőröndben minden köbmilliméter és gramm be van osztva, de mégsem szeretnének lemondani egy saját készítésű filter kávéról.

Ennyi váratlan és megtisztelő kávés lehetőség után „levezetésként” tettünk egy kis bortúrát is a Bodri birtokon és a Heimann hegyen.


 

Az év ezen szakában sárga,barna,bordó,zöld színekben pompázó természet látványa feledhetetlen és nem túlzás azt állítani, hogy versenyre kelhet Toszkánával.

Orrunkban szőlő és kávé illattal telve haladtunk el a helység jelző tábla mellett, hogy újabb úti célunk felé vegyük az irányt.

Közkívánatra blogunk tartalmaz egy fotóalbumot is, ahol jobb felbontásban több képet is megnézhettek.

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu