KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod kóstoló

Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod podos kávétesztAz Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Miscela D'oro kávék hazai forgalmazójától, a Galéria-Café Kft.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod kostoló csomagolásKávé típusa: Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso

Ár: 80 - Ft/db , Forgalmazó adatai

 

Lorien:

Jellegzetesen egyszerű, de ízlésesen elegáns csomagolású pod. Tömörítése nem az igazi, akármennyire is próbáltam utólag igazítani rajta, a tökéletes lefolyás messze tűnik, 18-20 mp fölé nem sikerült tornászni. Valószínűleg a hőfokkal szintén lehettek problémáim, mert nem sikerült kellően lehűteni a gépet, pedig ez a műfaj nem az efféle gépészkedésről szól. Krémje világos mogyoróbarna, enyhe mintázódásra hajlamos. Mennyisége megfelelő, de a cukrot még nem tartja, csak esését tompítja. Állaga, olajossága jó, feltapad a csésze falára, keverés után is újra összeáll. Mivel valószínűleg nem tudtam eléggé visszahűteni a készüléket, így nem tudtam igazán jót csapolni belőle. Kakaós, csokoládés, pörkölt gabonás, robusztás-fűszeres, mokkás ízek jellemzik, ami önmagában jó is lenne, de az utóíze számomra már zavaróan kesernyés volt, ráadásul hosszú ideig megmaradt. Másfél-két mokkáskanálnyi cukor ezt szerencsére szinte teljesen elvette. Tejes italban jobban tetszett. Koffeintartalmát közepesen magasnak éreztem.

Kávégép: Euromatic
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 4 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 5 / Összpontszám: 17

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Lorien 4 4 4 5 17

Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod kávéteszt csapolásMiscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod kávéteszt eszpresszó
 

 

Jellemzők
Összetétel: ?
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 

A teszthez használt San Remo podos gépet a Pacificaffe biztosította.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!