KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Idenézz törökméz! (Érzelmi Bungee Jumping)

Törökméz kávézó portálGyönyörű nap ez a mai. Motorral mehetek kávét kóstolni. Szükség is van rá, hiszen a mai napra a budai oldalon lévő Törökméz Kávézóra esett a választás. Amúgy az Apol utca és Margit utca kereszteződésében nehéz parkolót találni.

Nagy reményekkel léptem az üzletbe. Gyors helyzetfelmérés. Kint az udvaron lévő teraszon sokan vannak, bent egy vendég. Két őrlő. Egy nagy La San Marco. Gyönyörű poharak, napsárgák és fehérek. Az egyik őrlőben Belárdi a másikban Kávékalmár kávéja várja az őrlőkéseket.

A pult mögött álló hölgy megkérdezi: „Segíthetek valamiben?” Ez valahogy nem vendéglátós kérdés. Viccesen azt szoktam válaszolni, a csekkeket be kéne fizetni. Most a kérdés hangsúlyát figyelembe véve nem vicceltem. Kávét szeretnék inni, feleltem. Akkor foglaljon helyet, jött a válasz. Köszönöm, és kiültem a ragyogó napsütésbe feltöltődni.

Több éve járok itt ezen az úton, figyelve korábban a kávézó helyén különböző üzletek nyitását és bezárását. A Törökméz felirata, gusztusos formája hívogatóan csalogatott, de a végső elhatározást a látogatásra a Kávékalmárral készített cikk ihlette.

Rövidesen érkezett a hölgy. Milyen kávét parancsol? Mi közül lehet választani? - kérdezem naivan. És már nyújtja felém az itallapot. Bocsánat, de sietek vissza, mert folyik le a kávé…

Néztem az itallapot, de nem láttam. Az előző mondat csengett a fülemben.

Törökméz kávézó kávéBesétáltam a pulthoz, láttam feszített a tempó. Figyeltem, ahogy a latte macchiato készült. Rövidre zártam a kört. Kérnék szépen egy ristrettot a Kávékalmárból. És hosszas fejöblítés után készült is a guatemalai Huehuetenango.

Gyönyörű szervír a fatálcán. Szóda a kávé mellé.

Sajnos nem a megszokott komplex, kellemes marcipános kissé gyümölcsös íz jött a csészéből. Keserű, keserű, keserű… Gondolhattam volna, a fejöblítés hosszas volt ugyan, de végig jelen volt az erős gőz fázis is és a lefolyás alig indult meg. Besült. A csésze amennyire jól néz ki, annyira nem praktikus a túlságosan nagy falvastagság végett.

Süt a nap nagyon kellemes a teraszon.

Törökméz kávézó terasz


Elköszönés. A hölgy megkérdi, milyen volt a kávé. A válaszom őszinte. Az Ő válasza is. Természetesen nem kell kifizetni, mondja. . . A gesztust értékeltem, de természetesen a kávét kifizettem.

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu