KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kávé Napja a Kazinczy utcában

A Kávé Napja 2016Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon ötödik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába október 2-án, vasárnap.

Idén új helyszín, a Kazinczy utcában lévő Tesla Budapest ad otthont az eseménynek, s a legjobb termőterületekről származó tételek kóstolhatók meg csupán két csésze kávé áráért. A Kávé Napja elnevezésű rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre délelőtt tizenegytől este hét óráig. Filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint kiváló minőségű, különleges kávék lesznek a kiállítók asztalain, amik a helyszínen meg is vásárolhatók. Idén hét mikropörkölő termékeivel ismerkedhet meg a közönség, a magyarok közül jelen lesz a La Marzocco-42, a Beyond Within, a Black Sheep, a Casino Mocca, a Lucky Cap, nálunk debütál az angol Alchemy, amely itthon Alchemy Coffee Hungary néven lesz elérhető, valamint a lengyel Karma, amelynek már van hazai forgalmazója. A kóstolás mellett arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni az otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket.

Délután zajlik a Creative Brew Challenge bajnokság az Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében. Ez a bajnokság nem a SCAE hivatalos versenye, hanem olyan hazai kezdeményezés, amely a kitűnő alkalom arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A nap során az Egyesület rövid bemutatkozó előadásában többek között a jövő évi országos barista bajnokságokról, valamint a Budapesten rendezendő világbajnokságról is szó lesz.

Az estig tartó rendezvényen számos további programmal – cup tastinggel, szakmai előadásokkal (vízhasználat, tömörítés, őrlők), az angol Alchemy mikropörkölő workshopjával, a csak ezen a rendezvényen látható The Coffee Man filmmel és exkluzív kávé+párlat kóstolóval készülnek a szervezők.

Az 1000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást is biztosít. A standok mellett Tesla-bárpult és Panificio il Basilico food truck is üzemel, utóbbi extravagáns street bites-felhozatallal készül. A barista szakma színe-java és nyüzsgő, kozmopolita hangulat várja a látogatókat az egykori trafóházban és az Elektrotechnikai Múzeummal közös udvaron, a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, további információk az esemény Facebook oldalán: A Kávé Napja 2016. https://www.facebook.com/events/1150500278343692/