KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

11 + 42 = 8200 (VESZPRÉM)

Tizen1 kávézó portálVeszprém a Királynék városa. A település a környék szellemi, gazdasági és 2015.11.11. óta kávés központja is. A hét dombra épült város egyik dombján a vár tövében, gyönyörűen felújított, népies, barokk homlokzatú, mediterrán kertben megbúvó házban üzemel a Tizen1 kávézó.

Koncz Márk, a hely fiatal tulajdonosa, vezető baristája nem kapkodta el az üzletnyitást, bár világ életében ezen a pályán mozgott. Több, mint 10 éve bártenderként kezdte munkáját, és ezen a vonalon haladva jutott el a kávék világáig.

A magas minőségű szakmai munka automatikusan hozta a lehetőséget a magyar barista bajnokságokon való részvételre, és az ottani kiváló szereplés révén kijutni a barista világbajnokságra.

A versenyekre történő felkészülésben Nezvál Máté (lásd korábbi cikkünk a 42 pörkölőről) volt segítségére, így nyerte meg Márk 2004-ben az 1. magyar barista bajnokságot. Az elmúlt pár évben főleg Ausztriában és Németországban állt a pult mögött. Szerette volna ellesni a kinti „jó gyakorlatot”, mielőtt itthon elindítja saját vállalkozását. Szóval Márk és Máté barátsága 2004-ben indult és azóta is tart, sőt üzleti kapcsolattá bővült, hiszen a kávézóban a „42” pörkölő kávéit készítik.

Három őrlő és a La Marzocco Linea várja a kihívásokat... és a vendégeket. Alapesetben eszpresszót mindig két típusú kávéból kérhetünk. Az egyik az aktuális „single origin”, a másik egy klasszikusabb, közérthetőbb, populárisabb „blend”.

Tizen1 kávézó kávék


Több alkalommal is meglátogattuk ezt a gyönyörű mediterrán szigetet, és minden alkalommal maximálisan elégedettek voltunk a szolgáltatásokkal, mivel a mérce nemcsak nálunk áll magasan. A filter (amit aeropress eszközzel készítenek), a szimpla, a dupla és a kapucsínó is minden alkalommal tökéletesre sikeredett.

Nem csak az aromás kávéra vágyók találják itt meg számításukat, de az éhes betérők sem fognak csalódni, hiszen friss saláták és paninik, továbbá finom házi sütik várják a vendégeket. Forró nyári napokon pedig kellemes kreatív hűsítő italok is készülnek, úgymint zöldalmás-uborkás vagy rebarbarás smoothie, vagy éppen mangó-lassi.

Tizen1 kávézó Koncz Márk


Vidékhez mért szolid árak, nyugalom, kedves kiszolgálás, és remek kávék, ez a Tizen1! Már alig várjuk, hogy ismét a buja zöld kert végében a lombok alatt megbúvó kék fapadon sziesztázzunk, és kortyoljuk "királyi" kávéinkat.

Forrás: Kavekostolo.hu