KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Caffè russa (Orosz kávé)

vodkás kávé, orosz kávéVodkás kávé. Orosz, az már biztos. Tökéletes választás lehet miközben odakint hull a hó, de a buliidőszakban is megfontolandó választás. Elég az hozzá, hogy jeges, márványos és finom. Tovaris!

Elkészítési mód, lépésről lépésre

100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi kiváló minőségű vodkát és jól elkeverjük.

Egy talpas poharat megtöltünk kb. 1dl darált jéggel és ráöntjük a kávét.

Jól elkeverjük, hogy megfelelően lehűljön. Az elkevert italra óvatosan rácsorgatunk egy kávétejszínt, így "márványos" kinézetet kap.

Az ital tetejére 3-4 kanál felgőzölt tejhabot teszünk (vagy ennek hiányában tejszínhabot) és különleges szívószállal, karamellás keksszel szervírozzuk. Lehetőleg mindig frissen készített tejszínhabot használjunk. A boltban kapható előre elkészített flakonos tejszínhabok legtöbbje csak növényi zsiradék hozzáadásával készül, ezért habtartóssága, állaga és íze jelentősen elmarad a frissen készített tejszínhabétól. Mindezeken kívül az iparilag előállított habok oldódó-képessége is gyenge. (Elkeverés után italunk étvágyrontó, zavaros lesz.)

Szívószál és keksz helyett alkalmazhatjuk a képen is látható cukor-eper kombinációt.

Hozzávalók:
  • 100% arabica kávé
  • két teáskanálnyi minőségi vodka
  • 1dl darált jég
  • kávétejszín
  • tejhab
  • karamellás keksz
Forrás: Kávéházak