Elkészítési mód, lépésről lépésre
100% arabica kávéból espresso-t főzünk és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi kiváló minőségű vodkát és jól elkeverjük.
Egy talpas poharat megtöltünk kb. 1dl darált jéggel és ráöntjük a kávét.
Jól elkeverjük, hogy megfelelően lehűljön. Az elkevert italra óvatosan rácsorgatunk egy kávétejszínt, így "márványos" kinézetet kap.
Az ital tetejére 3-4 kanál felgőzölt tejhabot teszünk (vagy ennek hiányában tejszínhabot) és különleges szívószállal, karamellás keksszel szervírozzuk. Lehetőleg mindig frissen készített tejszínhabot használjunk. A boltban kapható előre elkészített flakonos tejszínhabok legtöbbje csak növényi zsiradék hozzáadásával készül, ezért habtartóssága, állaga és íze jelentősen elmarad a frissen készített tejszínhabétól. Mindezeken kívül az iparilag előállított habok oldódó-képessége is gyenge. (Elkeverés után italunk étvágyrontó, zavaros lesz.)
Szívószál és keksz helyett alkalmazhatjuk a képen is látható cukor-eper kombinációt.
Hozzávalók:
- 100% arabica kávé
- két teáskanálnyi minőségi vodka
- 1dl darált jég
- kávétejszín
- tejhab
- karamellás keksz