KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Martello Quadra kávékapszulás gép bemutató

martello kapszulás kávé és kávégépA Martello kapszulás rendszere 5 fajta kávé-, és 4 fajta teakapszulát kínál, amelyekből mindenki az ízlésének és napszaknak megfelelően választhat. A kapszulás rendszer előnye a másféle kávé-készítésekkel szemben, hogy mindig friss aromával, állandó minőségben fogyaszthatjuk a mindennapi "feketénket”, így a kávézás teljes élvezetét nyújtja a lehető legkevesebb fáradtsággal. Lehetőségünk nyílt tesztelni a Martelló kávékapszulás rendszerét, amit a Martello Magyarországtól kaptunk kipróbálásra.

 

Ennek a - készülékből és kapszulákból álló - zárt rendszernek a kezelése egyszerű, gyors és tiszta. Kapszulánként más-más ízhatás és aroma érhető el, köszönhetően a válogatott kávéfajták keverési variációinak, a különböző pörkölési intenzitásoknak és az őrlemények optimális finomságának A zárt rendszer azonban azt is jelenti, hogy a készülék csak a Martelló saját kapszuláival működik, és nem kompatibilis a piacon fellelhető egyéb kávékapszulákkal.

martello quadra kapszulás kávégépEjtsünk szót magáról a készülékről is. Viszonylag kis méretű, és kellemes, elegáns dizájnjának köszönhetően könnyen beilleszthető szinte bármilyen környezetbe. Nálunk egy bordó variácó járt, de elérhető még ezüst és fekete színekben is. A készülékeket a távol-keleten gyártják, a Martello cég mérnökeinek folyamatos ellenőrzése mellett, így az esteleges gyártási hibák azonnal kiküszöbölhetőek. A Qudra 2 literes víztartállyal rendelkezik, amely egy mozdulattal könnyedén leemelhető, és utántölthető. Az üzemi nyomás a leírás szerint 20 bar, és csésze melegentartó funkcióval is rendelkezik.Kávén és teán kívül (a Martello mint említettük forgalmaz tea kapszulákat is) még készíthetünk kapucsínót a beépített gőzölési lehetőségnek köszönhetően, illetve lehetőségünk van melegvíz vételezésére. Működése rendkívül egyszerű. Bekapcsoljuk a készüléket, behelyezzük a kapszulát, és a megadott gombbal lefőzzük a kávét vagy teát. Ami még nagyon pozitív, hogy normális magyarnyelvű használati útmutatót is mellékelnek a géphez, melyben az első beüzemelési és tisztítási fázison túl, a későbbi vízkőtlenítésig minden részletesen szerepel. Jut eszembe a vízkőtlenítés. Semmit sem hagyatak a véletlenre, ugyanis a készülékhez alapból csomagtoltak egy tasak vízkőtlenítő port, amivel óvhatjuk kávéfőzőnk egészségi állapotát.

Végére hagytam a kávékapszulákat, melynek minősége alapvetően meghatározza készülék sikerét, főleg azért mert ez egy zárt rendszer. A kapszulákat az olaszországi Milánó városában található gyártósorokon csomagolják frissen, hogy a lehető leghamarabb jusson el a fogyasztókhoz. Az olasz szakemberek sokéves szaktudása a garancia, hogy mindig a lehető legjobb minőségű kávét kapják a Martello kapszuláiban. A különféle arabica-robusta arányú keverékek melett megtalálható a palettán a 100% tiszta arabica is. A választékot végigkóstolgatva azt kell mondjam, hogy egy jól pozícionált ár/érték arányú kávéval van dolgunk. A lefolyási idő picit gyorsabb mint a karos gépek esetén, de ez adódhat a technológiából is. A kávékon nagyjából a podos rendszereknél megszokott krém képződik, ami szép olajos, de nem olyan erős, hogy a cukrot megtartasa, viszont kevergetés után is szépen záródik. Ízében nekem nem tudta felvenni a versenyt a frissen darált és főzött kiváló minőségű kávékkal, de simán hozza a kávéautomaták által képviselt színvonalat (vagy jobbat) jóval barátságosabb árért, amihez ráadásul sokkal kisebb hibalehetőség párosul. Megkóstoltattam az átlag kávéfogyasztóval (aki azért szereti a kávét) és igen meggyőzőnek és árban is teljesen elfogadhatónak találta. Aki ennél is obbra vágyik, annak az E.S.E rendszerű podos gépek jelenthetik a megoldást (természetesen jóval magasabb áron), illetve egy eszpresszó kávéfőző (15 bar nyomású) és daráló beszerzése.

A kávékapszula választék a következő fajtákból áll:

martello kávékapszula csomagCafé Intenso: 100% robusta Vietnámból, a kifejezetten erős kávét kedvelőknek
Crema Gusto: 35% arabica és 65% robusta Vietnámból, klasszikus eszpresszó, intenzív aromával
Gourmet Gold: 100% magasföldi arabica Brazíliából és Guatemalából , az arabica kedvelőknek
Cafe Grande: 35% arabica Brazíliából és Guatemalából, 65% robusta Vietnámból és Kamerunból, szelíden intenzív kávékeverék, amit legjobban hosszúra engedve élvezhető (110ml)
Café Light: 50% arabica Guatemalából és Brazíliából valamint 50% robusta kamerunból, csökkentett koffeintartalmú keverék, amely ettől függetlenül visszaadja az eszpresszó aromáját

Teaválaszték:

Black Lemon Tea: a legfinomabb Indiai feketetea levelek reszelt citromhéjjal, 100%-ban természetes, mesterséges szinezék és aroma nélkül
Fresh Menta Tea: a legfinomabb Indiai borsmenta levelek, 100%-ban természetes, mesterséges szinezék és aroma nélkül
Green Balance Tea: a legfinomabb Indiai zöldtea levelek, 100%-ban természetes, mesterséges szinezék és aroma nélkül
Earl Black Tea: a legfinomabb Indiai feketetea levelek, 100%-ban természetes, mesterséges szinezék és aroma nélkül

Miért éppen a kapszulás rendszert válasszam?

· Készíthető Olasz Kávé vagy valódi Indiai Tea,
·  Az aromák sokoldalúsága miatt,
· Nem kell fél kilogramm kávét venni, és tárolni ha hetente csak 5-6 kávét fogyasztunk,
· Az egyszerű használat miatt,
· Nincs előkészítés, és nem kell a kávégépet mindenegyes főzés után tisztítani,
· Az olcsó készülék miatt (24990 Ft),
· Mert a karbantartása pofon egyszerű,
· A hosszú élettartam miatt,
· Kevesebb a meghibásodási lehetőség mint az automata kávéfőző gépeknél (darálóval, víz- és kávéadagolóval egybeépített), és lényegesebben halkabb,

Martello kapszulás kávéfőzők viszont előre kiporciózott adagokkal működnek, így előkészületre nincs szükség, és az őrölt kávét sem fogjuk mellészórni (ami a hagyományos készülékeknél óhatatlanul megtörténik). A művelet gyors, és utána sem kell tisztogatni a szűrőt. Kellemes ráadás, hogy a kávégéppel teát is készíthetünk, így egy árért többfunkciós készüléket kapunk.

Kinek ajánljuk?

A készülék ár/érték aránya nagyon jó (24990 Ft), és a hozzá való kapszulák is elfogadható áron szerzhetőek be (65-69 Ft).Elsősorban azoknak lehet jó választás, akik nem akarnak elmélyedni az eszpresszó készítés bugyraiban (külön daráló és gépvásárlás). Elfogadják és elegendőnek találják a gyártó által kínált választékot (zárt rendszer), és nem kívánnak komoly összegeket áldozni egy kávéfőző automatára, de emellett fontosnak tartják a minőséget. Jó választás lehet még irodákban, és olyan helyeken ahol nincs idő és lehetőség hagyományos kávéfőzőt használni, és gyorsan, egyszerűen, tisztán (nincs zacc...stb) szeretnének meginni egy normális minőségű kávét.

 

A Martello készüléket és a hozzá való kávékapszulákat megvásárolhatja a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve közvetlenül a forgalmazónál.

A cikkel kapcsolatos hozzászólásait fórumunkon várjuk!