KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Catler CG-8030 kávéőrlő tartós teszt

Catler CG 8030 kávéőrőlő bemutatóMostanában több őrlő is terítékre került, amiket volt szerencsém kipróbálni. A Catler automata őrlője már elég hosszú ideje vendégeskedik nálam, így bőven volt időm kitapasztalni és ismerkedni vele.

Miért kell normális kávéőrlő?
Tudomásul kell venni, hogy a jó őrlőn iszonyatosan sok múlik. Az olcsó, propelleres…stb darálóknak nem eléggé egységes az őrleménye (túl sok finom szemcse és sok nagyobb rög képződik), így nem lesz tökéletes a kivonatolás.

Aki nem olvasta volna a korábbi cikkeket, azoknak álljanak itt a műszaki paraméterek.

Technikai információk
-Hálózati áramforrás: 220 – 240 V ~ 50 Hz
-Teljesítményfelvétel: 165 W
-Kúpos kialakítású őrlőmű
-60 fokozatú beállítás
-Túlmelegedés elleni védelem
-Felhasznált anyagok: fémötvözet, nemesacél, törésálló műanyag
-Méretek: 39,5 × 16 × 21,5 cm (ma × sz × mé)
-Tömeg: 2,9 kg
-Tápkábel hossza: 0,92 m

A száraz műszaki adatokon kívül a leglényegesebb dolog, hogy ez az őrlő egy kis kezes bárány. Korábban volt Mahlkönig Variom, de bevallom, hogy ez még annál is jobban tetszik. A miértekre pedig álljon itt néhány válasz.

Az adagolás viszonylag pontos (+- 0,5g) és rendkívül könnyen, 0,2 másodperces léptékkel állítható, amiről jól olvasható visszajelzést kapunk a nagy digitális kijelzőn. 60 fokozatú beállítás lehetséges, ami bőségesen elég és jól hangolható. Én eszpresszóhoz és filterhez is használtam.

A babtartály fedele nagyon jól záródik. Egy 250g-os zacskó kávét beleöntve, nem volt vészes a kávé öregedése és végig teljesen élvezhető marad. Őrléskor nem kell ütögetni, varázsolni…stb. Egyszerűen csak tegyük alá a kart és az őrlő tökéletesen teszi a dolgát. A rögösítés mértéke minimális (teljesen elhanyagolható). Az őrlemény minősége nagyon jó, még a jóval drágább Fiorenzato F64-el összehasonlítva sem kell szégyenkeznie.

Catler CG 8030 kávéőrlő kijelző

Az apró ötletes megoldások a mindennapokban nagyon hasznosak, és gyakorlatilag csak azt vesszük észre, hogy ezt az őrlőt jó és kényelmes használni. Automata kikapcsolás 5 perc tétlenség után, elmenthető őrlési idők (nem csak egy vagy kétcsészés), gombnyomásra megszakítható őrlés, kivehető alsó tálca és még sorolhatnám. Nagyon jól átgondolt készülék.

A dizájn, kialakítás és az ötletes megoldások szerintem ideális otthoni őrlővé teszik. Az pedig külön említésre méltó, hogy a gyártó 3 év garanciát vállal a készülékre, így a tulajdonosnak nem kell aggódnia egy darabig, hogy bármi probléma lenne a géppel.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy vannak hasonló kialakítású őrlők a Catler megoldásánál jóval olcsóbb árfekvésben, de azok kezelési kényelem, dizájn, és összkép tekintetében véleményem szerint jóval elmaradnak a CG 8030-tól.

Ha nekem kellene ajánlani egy új, jól használható őrlőt otthonra, akkor minden szívfájdalom nélkül a Catler CG 8030 lenne az. A 3 év garancia és kezelési kényelem miatt, szerintem simán megéri azt a felárat, amennyivel többe kerül olcsóbb társainál.

Videós bemutató:



A Catler CG8030-ról a Catler oldalán is tájékozódhattok, megvásárolni pedig itt tudjátok.