
A világ legjobban várt kávés rendezvénye

A BWT water+more kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a kiállítás résztvevői a lehető legoptimálisabb vízminőséget használhassák a kávé elkészítéséhez, ezért kezelt vizet biztosít mindenki számára, sőt, a „The Village” szekcióban, ahol a világ minden részéről érkező kávépörkölő üzemek, kávétermesztők, kávézó üzemeltetők és kávégép gyártók képviselői állítanak ki, saját BWT víztöltő állomást is kiépített.
Bemutatkoztak a BWT legújabb technológiai megoldásai

BWT bestmax
A helyszínen az érdeklődők megismerkedhettek a BWT bestmax szűrőrendszerrel, amely a vízkezeléssel kapcsolatos igények 90%-ára nyújt optimális megoldást.
A termékcsalád részei a BWT bestprotect és a BWT bestmax PREMIUM nevű speciális vízekezelők, amelyekkel még a gipszlerakódások is megakadályozhatók. A BWT bestmax PREMIUM alapja a forradalmi, szabadalmaztatott Mg2+ technológia, amely egyensúlyba hozza a vízben lévő ásványi anyagokat: az ízhordozó magnézium aránya magasabb lesz a kalciumhoz képest, így a kávé aromái még jobban kiteljesedhetnek. Az érzékszervi jellemzők erősödését a Zürichi Alkalmazott Tudományok Egyeteme (ZHAW) által elvégzett vizsgálat is igazolta.*
BWT bestaqua COFFEE
A vendégek megtekinthették továbbá a BWT bestaqua COFFEE víztisztító készüléket is, amely lehetővé teszi a baristák számára nagymennyiségű víz kezelését. A teljesítménye ellenére is kompakt berendezés a fordított ozmózisos eljárás és az azt követő, magnéziummal történő dúsítás után bármilyen vezetékes ivóvízből optimális minőségű vizet állít elő a kávékészítéshez.
BWT besthead FLEX

A BestWaterToolkit applikáció
A BestWaterToolkit alkalmazás különösen hasznos azon kávészakértők és baristák számára, akik gyakran utaznak. A World of Coffee szakkiállításon a BWT water+more csapata segítségével megismerhetik az új alkalmazás lehetőségeit, amely fontos segítség annak meghatározásában, hogy a célországban milyen vízkezelési megoldás ajánlott.
Kávékülönlegességek egy bajnoktól
A BWT standján több elismert barista, köztük Kis Zoltán tartott bemutatót, aki 2012-ben a WCE cezve/ibrik kategória világbajnoka (török kávékészítés) volt. A látogatók megkóstolhatták a bajnok által készített kávékülönlegességeket, és megtapasztalhatták, hogyan befolyásolja a víz minősége a kávé ízét.