KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Corso Verona Ristorante - olasz mintapélda

Corso Verona Ristorante szemeskávé teszt Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. A Corso Verona Ristorante kávénk méltán kapja rendszeresen a legjobb ár-értékarányú minősítést a fogyasztóinktól. Az olasz pörkölésű robusta - arabica keverék, a jól eltalált arányoknak köszönhetően egyesíti az erőteljes koffeintartalmat, a könnyed gyümölcsösséggel. A felhasználása bármelyik kávégéptípus segítségével kiváló minőségű kávéitalt eredményez - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Corso Verona kávék hazai forgalmazójától, a Pannonkávé Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Corso Verona Ristorante szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Corso Verona Ristorante

Pörkölés ideje: 2019.02, Lejárat ideje: , Csomagolás: 1kg-os szelepes csomagolás
Ár: 5300.-Ft/kg, Forgalmazó adatai


Rocketeer:

Heti tesztkávénk néhány apróságtól eltekintve szinte azonos az előző heti mintával. Tehát ismételten az olasz vonalat követő anyaggal van dolgunk. A babok elég sötétek, égett szemek is akadnak szép számmal, a felületük fényes. Méretük változó, de főként nagy és közepes méretű arabikákkal találkozni. Illatra kakaós-csokis vonal, tipikusan olaszos. Az ízvilág is jellegzetes: a fővonulat étcsokis/kakaós, kiegészülve csonthéjasokkal (dió, mogyoró), valamint egy finom, édeskés vaníliás ízjeggyel. Az utóíze mokkás, kesernyés, hosszan tart. Az imént leírtak a csapolási hőtartomány alsó szegmensében jönnek elő, közepes vagy afeletti hőmérsékleten való elkészítést nem javasolnám, mert megjelennek a sötét pörkölésre jellemző meglehetősen keserű ízek, amik minden mást elnyomnak. Lefolyási időben törekedjünk a standard, 25 mp-es időre vagy gyorsabbra. Az ital krémje meglehetősen masszív, mintázódik is. Az espresso testessége jónak mondható, koffeintartalmát alacsonynak éreztem. Dózisok tekintetében nem kényes a kávé: szimplánál 8-9 g (LM-szűrő), duplánál 15-16 g már jó eredményt hoz. Tejben is kellemes az eredmény, azonban itt se várjunk semmi kiugrót, macchiato és cortado az ajánlott, hogy maradjon valami a kávé karakteréből. Egy klasszikus, olaszos kávét ismertem meg heti tesztkávénkban is, sok hasonló van a piacon, ettől függetlenül ajánlható, de főként az olasz(déli) stílus kedvelőinek.

Kávégép: Rocket Giotto Premium Plus (fejhőmérő) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 6,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 6,5 / Összpontszám: 21,5

 

 

SzuMe:

Legutóbbi tesztünkhöz hasonlóan most egy olasz stílusú kávét kaptunk. A zacskót kibontva közel egyenletes pörkölésű és ép szemek mutatkoznak. Illata közepesnél erősebb pörkölésről árulkodik. A kosár “szabvány” mennyiséget kér a joker állású darálóból. A kávé alacsonyabb hőmérsékleten hozza a legjobb formáját. Bántó keserűség helyett némi citrusosság lesz jellemző az alacsonyabb hőtartományokban. Kellemes étcsokis, mogyorós ízek mellett szilvás, barackmagos aromák érezhetők. Felhasználóbarát kávéval van dolgunk, de az extrém szélsőségeket nem tolerálja. A crema arabikáról árulkodik, nem extra habos. A cukrot nem igazán tartja. Espressonak ajánlott, de tejjel is kellemes reggeli ital. Minimális cukorral minden esetleges keserűség eltűnik. Koffeintartalma közepesnek mondható. Kellemes, olasz stílusú kávét ismertem meg.

Kávégép: Bezzera Mitica E61 / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 6,5 / Összpontszám: 22

 

Lorien:

Sötétbe hajló, kissé tarka pörkölésű, fényesen csillogó szemek, többnyire épek, de azért van töredezett is közöttük. A robuszta aránya igen magas lehet tippem szerint. Az őrlemény illata nem túl biztató, de ez szerencsére nem jelent semmit. Finom őrlés, és nagyon hűvösre állított gép dukál neki, szinte langyos vízzel kell készíteni, a magasabbabb hőfok kifejezetten nem tesz jót neki, forrófejűek kíméljenek! Lefolyása egyenletes, mondhatni vaskos, szinte csak krém ömlik a csészébe. A csapolási időre érdemes odafigyelni, maximum a sztenderd 25 másodperc legyen vagy egy picit rövidebb, meghálálja. A krém, mint említettem, minden igényt kielégítő, mind mennyiségre, mind állagra kifogástalan, mintázódik és a cukrot is szépen megtartja. Ízvilágban a klasszikus talján robusztás bárkeverékek mintapéldánya, aki ezt a műfajt szereti, nem fog benne csalódni. Kakaós-nápolyis, étcsokoládés, barackmagos, pörkölt magvas alapokon marcipán, édeskés, vaníliás-robusztás fűszeresség jegyekkel, a végén kissé kesernyésen mokkás lecsengéssel. Egész jó tejes italokat lehet belőle készíteni, de persze azért semmi extrára ne számítsunk. A vélhetően magas robuszta hányad ellenére a koffeintartalmát nem éreztem kiemelkedően magasnak.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 6,5 / Testesség: 4,5 / Ár-érték arány: 6 / Összpontszám: 22

 

Weinmaker:

A kapott minta kissé vegyes, de összességében sötét pörkölésű kávébabokból áll. A szemek többsége ép, de akad néhány töredezett példány is köztük. Az őrlőt igencsak a finom irányba kellett eltekernem, hogy normál lefolyást kapjak, míg a hőmérsékletnél pedig a legalsó tartomány hozta meg a kívánt eredményt. Ennek a kávénak nem áll jól a nagyon lassú lefolyás, és a nagyon meleg gépet sem kedveli. Azonban, ha mindent jól belőttünk, akkor bőséges krém folyik a csészénkbe. Állaga és olajossága nagyon jó, a cukrot simán tartja és mintázódásra hajlamos. Mondanom sem kell, hogy természetesen kitart a fogyasztás végéig. Ízében a klasszikus olasz iskolát köszönthetjük. Masszív kakaós-csokoládés alapon, pörkölt magvas, marcipános, vaníliás aromákkal kiegészülve, nagyon jó természetes édességgel. Egy igazi csokibomba. Testessége jó, utóíze hosszan tart, mokkás jellegű. Aki szereti a hagyományos "olaszos" blendeket, annak vélhetően tetszeni fog. Nem titok, hogy nekem abszolút bejön ez a vonal is, úgyhogy kellemes eszpresszókat készítettem belőle. Persze semmi egetrengető, de amit kell azt tökéletesen tudja. Nem mellesleg kapucsínónak is finom volt.

Kávégép: Gaggia Classic PID / Kávéőrlő: Catler CG8030 / Víz: BWT Water&More Bestmax
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 6,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 23,5

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Rocketeer 4,5 6,5 4 6,5 21,5
SzuMe 4 7,5 4 6,5 22
Lorien 5 6,5 4,5 6 22
Weinmaker 4,5 6,5 4,5 8 23,5

Corso Verona Ristorante szemeskávé teszt kávébabokCorso Verona Ristorante szemeskávé teszt lefolyásCorso Verona Ristorante szemeskávé teszt eszpresszó
Corso Verona Ristorante szemeskávé teszt krémCorso Verona Ristorante szemeskávé teszt cukorCorso Verona Ristorante szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés: Csakúgy, mint az előző heti Perla blend, ez a minta is sötétbe hajló, kissé tarka pörkölésű kávébabokat tartalmazott, erőteljes robuszta hányaddal. A legjobb eredmény érdekében az őrlőt az átlagosnál finomabbra érdemes beállítani, úgy, hogy normál vagy picit gyorsabb lefolyást kapjunk, míg hőfok tekintetében pedig a legalacsonyabb hőmérséklet tartományban érdemes próbálkozni. A lefolyás bőséges cremát eredményez a csészében, melynek állaga és olajossága is nagyon jó. A cukrot tartja, szépen mintázódik, kitart a fogyasztás végéig, megfestve a csésze oldalfalát. Ízek tekintetében semmi extrára ne számítsunk, viszont amit tud, azt szépen hozza. Ebben a blendben is a klasszikus olasz stílus köszön vissza. Csokoládés, kakaós alapon, pörkölt magvas, barackmagos, nápolyis, vaníliás ízjegyeket fedezhetünk fel, jó természetes édességgel. Testessége jó, utóíze hosszán tart, mokkás lecsengésű. Első sorban eszpresszónak ajánljuk, de tejes italban is igen jól muzsikált.

 

Jellemzők
Pörkölés: sötét pörkölésű
Összetétel: 40% arabika - 60% robuszta
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt kávégépet a Pasco Kft. biztosította. A legfinomabb kávé elkészítéséhez a BWT vízszűrő megoldásait ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!