KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A tökéletes kávé, gourmet partizánoknak: Double Shot

Az utóbbi időkben egyre több újhullámos kávézó bukkant föl a fővárosban, új szintre emelve a kávézás fogalmát. Ezt az irányt megspékelve, még nagyobb profizmussal, szakmai tudással és magas minőségű szemlélettel nyitotta meg cirka egy éve Bikki Tomi és Bolla Dávid az első Pozsonyi úti Double Shot üzletük után a Double Shot Partizán kávézójukat Budapesten a Veres Pálné utcában.

Ahogy átléped az üzlet bejártát, azonnal érzed, hogy ez a hely túlmutat egy egyszerű kávézó fogalmán. Náluk tényleg fontos a vendég, már az első pillanatban érződik, hogy ezen a helyen szeretnek dolgozni és mindezt végtelenül magas profizmussal teszik. A hely két megálmodóját Dávidot és Tomit nem csak a szakmai vonal, hanem a gyerekkori barátságuk is összeköti. Volt olyan időszak, amikor mindketten külön utakon próbáltak szerencsét, de aztán a sors úgy hozta, hogy egy nap Dávid megkereste az épp külföldről hazatérő Tomit, hogy vágjanak bele egy közös üzletbe. Mivel Tomi négy évig a baristaként dolgozott Angliában és a kávézás fogalma épp itthon is kezdett új értelmet nyerni, nem volt kérdés, hogy a közös vállalkozásukban a kávé lesz mindennek a mozgatórugója.

doubleshot00002

Első, Pozsonyi úti Double Shot üzletükben dupla presszóval kezdődik a kávézás élménye, míg itt a Doubleshot Partizánban még a duplát is megugorják, anélkül, hogy lórugásnyi koffeint vinnél a szervezetedbe. Persze jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mégis miért van szükség erre? A srácok szerint ez a mennyiség pont elég ahhoz, hogy maximálisan kijöjjenek az ízek, az aromák, aki kóstolja hamar rájön, hogy lehet a feketét másképp is csinálni.

doubleshot00003

doubleshot00004

A különlegesen zamatos shotok mellett, nem néznek rád rosszallóan, ha te egy kapucsínóra, tejeskávéra, flat white-ra vagy esetleg coratdora vágysz. Sőt alternatív tejekkel is kérheted kedvenc feketédét. Az ételek tekintetében sem fogsz csalódni. A reggeli kínáltuk a tojás megannyi változatával készülnek, a hűtőpultban található sütiknek pedig biztosan nem fogsz tudni ellenállni. Ezenkívül partisan kézműves pirítósok és különböző grillszendvicsek is ott vannak a repertoárban. Ez a hely a nap minden szakaszában más arcát mutatja meg. Ne csodálkozz, ha anehezen tudsz választani az ebédidőben megtalálható helyben készült friss tészták és más omlós fogások között, az esti étlap pedig szabályosan el fog bűvölni.

doubleshot00006

Ha kedvet kaptál egy kis gourmet kalandozásra, feltétlenül térj be a srácokhoz, mi azt javasoljuk indítsd a napot náluk egy kiadós reggelivel, egy finom kávéval és ha teheted térj vissza hozzájuk ebédelni vagy vacsorázni is!

doubleshot00005

Itt találod: V., Bp. Veres Pálné utca 33.
https://doubleshot.hu
https://www.facebook.com/doubleshotspecialtycoffee/

Szerző: Csáti Melinda
Forrás: Glamour