KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Megkóstoltuk az illy Cold Brew-t

Manapság az emberek szívesen áldoznak többet az egészséges ételekre és italokra. Különösen a fiatalabb generáció nagyon fogékony erre. Szívesen fogyasztanak olyan friss, minőségi, szomjoltó italokat cukor hozzáadása nélkül, melyeknek alacsony a kalória tartalma. Ezeknek a kritériumoknak mind megfelel az Illy által is kifejlesztett Cold Brew.

Mi is az a cold brew?

A cold brew egy kávékészítési eljárás, amikor a kávét hosszú időn keresztül (6-14 óra) hő nélkül vízben áztatják. A hideg víz hatására a kávéból kiáznak ugyanazok az aromák, savak, mint egy espresso-nál, vagyis „hideg espresso”-nak is hívhatnánk. A kiegyensúlyozott ízvilág, az aszalt gyümölcs-és gabonajegyek, egy természetes, szinezékmentes, igazán frissítő és szomjoltó italt eredményeznek. Egy adag (120 ml) koffeintartalma 1,5 espresso-nak felel meg. A cold brew a nap bármely időszakában szervírozható, elsősorban délután ajánljuk: csak jégkockával, vagy koktél alapanyagként, tejjel, tejszínhabbal, tonikkal, ízlés szerint.

Az illy Cold Brew egy dizájnos 3 literes karton boxban érkezett (szoktak így csomagolni borokat, gyümölcslevet…stb), ami nagyjából 25 adagnak felel meg. A perforált résznél klasszul ki lehet húzni a műanyag adagolót, amivel kiengedhetjük a kávét. Ez teljesen csepegés mentesen teszi a dolgát, pedig ebben nem nagyon bíztam.

3d illy cold brewA tesztet a családtagokon, barátokon végeztem, és persze én is fogyasztottam.

Méreténél fogva pont befér a hűtőajtóba, így már előhűtve tudjuk tárolni. Illetve felbontás után 5 nappal illik elfogyasztani. Ez nem annyira okoz gondot, mert olyan sikere volt, hogy rájártunk
Többféle variációval készítettük el, de a legnagyobb sikert a vanília fagylaltos, jeges változat aratta, illetve a tejes-jeges mixek. A legkevésbé a tonikkal, citrommal megbolondított változat jött be, de ez csak ízlés kérdése.

Önmagában kóstolva is nagyon kellemes lágy, selymes karaktere volt, mindenféle keserűség nélkül.

Mivel nem kell magával a kávékészítéssel bajlódni, jó alternatíva lehet akár egy nyaralásra is elvinni. Nekünk tetszett!
Itt lehet hozzájutni: Espresso Shop