Rendkívül széles specialty kávé kínálattal nyit hamarosan Józsefvárosban Budapest legújabb kávézója, ahol 11 fajta közép-amerikai specialty kávét kóstolhatunk. A választék mellett a kávézó különlegessége még, hogy közvetlenül a farmerektől, El Salvadorból és Nicaraguából vásárolja a világ legjobb minőségű kávéit, közvetítők bevonása nélkül. Ez a fajta direkt-kereskedelem a névadó, Daisuke Tanaka kávémester missziója is egyben, egy valóban méltányos rendszer fenntartásáért.
A hazai kávézókra nem jellemzően, különlegesen nagy specialty kávé kínálattal várják a Daisuke Café&Beans-be betérőket, október végétől. 5 közép-amerikai kávéfarmertől, összesen 11 kávéfajta lesz a menün. Számos kávé-variáns, - mint a Caturra, a Bourbon, a Pacamara, vagy a Maracaturra - fellelhető a kínálatban, ugyanakkor egy közös: mindegyik eléri a 86.5 - 89.5 cupping score-t a Cup of Excellence minősítő versenyeken, a kávék elit ligájába helyezve ezeket a termékeket.
Nemcsak a minőség, a felvásárlás módja és a mögötte meghúzódó elgondolás is egyedi. Közvetlenül, az el salvadori és nicaraguai kávéfarmerektől vásárolják a specialty kávékat, a kávé teljes életútjára fókuszálva, a megszokottnál magasabb árat fizetve a farmereknek.
A magasabb árnak és a közvetlen kereskedelemnek köszönhetően a termelő közép-amerikai farmerek képesek nemcsak fenntartani családjukat, de fejleszthetik közösségüket, infrastruktúrájukat és ezáltal a kávé minőségét is. Vallja ezt Daisuke Tanaka kávémester is, aki hisz a kétkezi munka valódi értékében és a folyamat, valamint a minőség állandó fenntarthatóságában, olyannyira, hogy minden szüret idején személyesen választja ki a legjobb kávékat a farmerektől.
A legjobb kávéélmény szerves része maga a pörkölés is. Ebben is egyedi a most nyíló kávézó: a világ egyik legjobb pörkölőjén, egy Loring Falcon S15 típusú gépen végzik a teljes Daisuke kávé-család pörkölési folyamatát, maximálisan figyelve a minőségbiztosítási kritériumokra.
A specialty kávék világában még kevésbé jártas koffein-rajongókat is szívesen látják a kávézóban, sőt a tulajdonosok arra ösztönzik a betérőket, hogy ne csak fogyasszanak, de bátran kérdezzenek is a kávé jellemzőiről, eredetéről. A kezdeti időszakban Rin Nakamura, japán elit barista készíti a legfinomabb kávékat, valamint ő oktatja majd a Daisuke Beans&Café hazai baristáit a hibátlan minőségű specialty kávé elkészítésére.
Az unikális specialty kávé kínálat mellett a koffeinre vágyókat vegetáriánus fogások és házi készítésű sütemények várják. A Daisuke Café&Beans október végén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 41. szám alatt.
Rövid hírek a kávé világából
- Hírszerkesztő
- Reggeli kávé