KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bristot Nespresso kompatibilis, környezetbarát kapszulák

Több Nespresso kompatibilis kapszulát is bemutattunk az utóbbi időben, ami nem meglepő, hiszen szinte minden gyártó hozza ki a saját kávéit is ebben a formában. Most a Bristottól érkezett többféle kapszula, amit górcső alá is vettem.


A csomagolás nagyon kulturált, de az igazi különlegesség a kapszula anyaga, ami 100%-ban komposztálható, így csökkentve a környezetszennyezést. Vagyis akik eddig a visszamaradt nagy mennyiségű hulladék miatt aggódtak, megnyugodhatva dőlhetnek hátra. Amúgy a Bristot kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére és minden csomagolásuk környezetbarát, nemcsak a kapszulák.
A jelenlegi a hazai kínálatban 3 féle kapszula kapható: Cremoso, 100% Arabica, Bio. Egységesen 1200 forintba kerül egy doboz, ami 10db kávékapszulát tartalmaz.

A puding próbája az evés, így néhány nap alatt végigkóstoltam a kínálatot. A végeredményre pedig egyik esetben sem lehet panasz. A kapott kávé minden esetben teljesen élvezhető kategória volt. Némi anomália egyedül a Bioval történt, de ott sem az ízzel volt probléma, hanem érdekes lefolyást produkált. Először megindult, aztán hirtelen csöpögőssé változott, majd a végére újra megindult. A mennyiség viszont rendben volt és az íze is kifejezetten jó volt.

A választék:

  • A Cremoso brazíliai, kolumbiai, mexikói és indiai kávék keverékéből áll, markáns olaszos pörköléssel. Nekem talán ez ízlett a legjobban, vagy inkább úgy mondanám, hogy ez volt számomra a legkarakteresebb. Tipikus olasz eszpresszó.
  • A 100% Arabica a kolumbiai, guatemalai és etióp arabika kávék keveréke, amely szintén finom, de egy jóval lágyabb ízvilágot képvisel.
  • A Bio pedig mosott feldolgozású közép-amerikai arabika kávék keveréke, diós, csokis, enyhe fűszeres ízjegyekkel. Ez is kifejezetten ízlett.


Igazából bármelyiket érdemes kipróbálni, mert ízlések és pofonok, de egyikkel sem lehet mellé lőni. Az árfekvés pedig szintén jónak mondható, ráadásul még a környezetet sem terheljük.

Beszerezhető itt!