KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra októberi akciói

A kávék "Oscar-díjaként" elhíresült "Cup Of Excellence" megmérettetés jelentősen hozzájárult a specialty kávék minőségének folyamatos javulásához Közép- és Dél-Amerikában. A farmereknek extra motivációt jelent a megmérettetés és az a remény hogy győztes kávéikat fantasztikus árakon értékesíthetik az árverésen. Blogunkban bővebben is olvashatsz a versenyről, illetve most ki is próbálhatod az egyik résztvevőt, hiszen frissen érkezett kínálatunkba a Nicaragua Santa Rosa COE tétele, melyet megrendelhetsz, vagy 20.000 Ft feletti rendelés esetén ajándékba küldünk.

Jó kávézást kívánunk!


velencei kave keverek 002Ajándék kávé minden rendeléshez, 20.000 Ft feletti vásárláskor
A HÓNAP AKCIÓJA

Október 31-ig minden 20 000 Ft feletti rendeléshez ajándék kávé:
- 20.000 Ft felett egy 100g-os Nicaragua Santa Rosa COE ajándékba
- 30.000 Ft felett egy 250g-os Nicaragua Santa Rosa COE ajándékba
Rendeléskor a "Megjegyzés" rovatba írd be, hogy milyen őrléssel szeretnéd az ajándékodat. Jó kávézást ezzel a kiváló ínyencséggel!


coe nicaragua logoNicaragua Cup of Excellence Santa Rosa - 6 500 Ft / 250g
ÚJ specialty arabica kávé

Nicaragua egyik kiváló kávétermesztő területéről, 1650m magasságból érkezik ez a kiváló kávé. Rolando Castillo Flores hozzáértő farmer irányításával, különleges Villa Sarchi fajtával, naturál feldolgozással készülnek ezek az egyedi kávébabok, melyek ebben az évben is a Cup of Excellence kitüntetettjei között szerepeltek a legfinomabb kávék rangsorában. A kiváló minőséget egyedi, 15kg-os vákum csomagolással és légi szállítással őrizték meg, így ez is hozzájárult, hogy gyorsan megérkezzen ez a különlegesség a Kapucziner kínálatába.

Tovább a termékhez...


el salvador santa cristinaEl Salvador - Santa Cristina farm - 2 400 Ft / 250g
AKCIÓ! Októberi akciónkban most 2 000 Ft / 250g

El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz.

Tovább a termékhez...


Brazil Sítio OsorioBrazil Sítio Osorio - 2 400 Ft / 250g
AKCIÓ! Októberi akciónkban most 2 000 Ft / 250g

Wilson az Alto Caparaó hegyvidéki régióban született és nőtt fel, amely tökéletes magassággal és mikroklímával rendelkezik a speciális kávék termesztéséhez. Gyerekkora óta a kávéültetvényen dolgozott, így családja segítségére is támaszkodhatott a különféle nehézségek leküzdésében, amikor megalapította saját ültetvényét, és most büszke arra, hogy saját mikrotételes specialty kávét állít elő. Mindent megtesz, hogy tovább javítsa termésének minőségét. Wilson számára a jövő már megkezdődött azzal, hogy kávéit Európába exportálták. Büszkeséggel és elégedettséggel tölti el, hogy munkáját világszerte elismerik és értékelik.

Tovább a termékhez...


honduras sta barbara kave 046Honduras El Izote farm SHG - 3 300 Ft / 250g
AKCIÓ! Októberi akciónkban most 2 400 Ft / 250g

Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown), avagy SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába tartozik. (az SHG és SHB jelölésről itt olvashatsz bővebben: klikk ide) Kávé fajtái Caturra, Catuai Pacas és Lempira. Kizárólag frissen, gondosan kézzel szüretelt vizes feldolgozásúak a kávészemek.

Tovább a termékhez...


csokis kvszem 01PÖRKÖLT FINOMSÁGOK: Ismét rendelhetőek

A nyári hőség levonulta után, ismét rendelhetők a csokoládés bevonattal készült finomságaink, a csokis kávészem és csokis kakaóbab. Mindegyik kézműves pörkölésű és kézműves csokibevonattal készül a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően. Most érdemes betankolni belőlük.

Tovább a termékhez...


Nicaragua Rolando Castillo FloresBLOG: Cup Of Excellence - a kávék "Oscar-díja"

A Cup Of Excellence (továbbiakban "COE") versenyek 1999-ben kezdődtek. Jelenleg Brazíliában, Kolumbiában, Peruban, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában Guatemalában, Hondurasban , Mexikóban, Burundiban, Etiópiában és Ruandában rendeznek versenyeket. A versenyben kizárólag kis tételben termelt microlot kávékkal lehet részt venni. A versenyre nevezés relatív egyszerű, be kell küldeni a mintát és be kell fizetni 450 dollár nevezési díjat. Tovább olvasom...