KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra januári akciói

A Kapucziner komoly célkitűzésekkel vág neki az új évnek. Elképzeléseink között szerepel, hogy kávélaborunkat újabb eszközzel bővítsük, ezzel is elősegítvén, hogy pörköléseink még tökéletesebbek legyenek. 2021-ben is nagy hangsúlyt fektetünk majd arra, hogy a zöld kávé beszerzéseink során sok különlegességet tudjunk bemutatni nektek. Az elmúlt évben már tapasztalhattátok, hogy Európában is egyedülálló kínálatból válogathattatok kedvetekre. Büszkék vagyunk a Cup of Excellence győztes kávé farmokról beszerzett alapanyagainkra, éppúgy mint a közvetlen beszerzéseinkre, valamint olyan világhíres farmok kávéira, mint a Guatemalai El Injerto, a Kolumbiai La Esperanza, a Panama Camiseta, vagy sokak kedvence a Mexikói El Olmo. Személyes kedvencem a kínálatból pedig a Boliviai Avelino Sacaca Catuai fajtájú kávéja. Tartsatok velünk 2021-ben is a világkörüli kávés turnénkon!

Minden kedves rajongónknak Boldog Új Évet kívánunk!

pacamara csomag 01Pacamara Arabica kávécsomag - 4 x 250g - 16 000 Ft
Új arabica specialty kávécsomag

A Pacamara Arabica kávécsomagunk, négy kiváló arabica pacamara típusú kávét tartalmaz, négy különböző termőterületről! A Pacamara egy közepes méretű kávécserje, vastag lombozatú, és nagy levelű. Az általa termelt kávécseresznye hosszú, kis kiemelkedéssel rendelkezik, a benne termő zöld kávébabok nagyok és oválisak. A Pacamara világszerte nagy elismertségnek örvendő ritka arabica kávéfajta, magával ragadó karakteres, összetett és intenzív aromákkal rendelkezik. Közepes vagy sűrű testesség jellemzi, krémes textúra és elegáns savtartalom. Íze a csokoládé édes jegyeitől a gyümölcsösebb felhangokig terjed, amelyek a citromra, a piros bogyós gyümölcsökre és a csonthéjasokra emlékeztetnek. A csomag tartalma:

El Salvador Pacamara Arabica - 250g
Nicaragua Pacamara Arabica - 250g
Mexikó Pacamara Arabica - 250g
Honduras Pacamara Arabica - 250g

Tovább a termékhez...


filterkaveFilter kávéhoz ajánlott specialty arabica kávéink
Filter kedvelőknek!

Egyre többen keresitek a filteres kávéhoz leginkább illő specialty fajtákat, és ezt természetesen a kávék pörkölésénél is figyelembe vesszük. A főoldalunkon most találtok egy külön válogatást a filter kávéhoz javasolt kávéinkból.

Tovább a főoldalra...


Nicaragua La BendicionNicaragua La Bendicion H1 COE - 250g - 3 000 Ft
Ajánlott specialty H1 hybrid kávénk!

A Finca La Bendición laza, homokos talajú, bőséges humuszú, éves csapadékmennyisége 1400 és 1600 mm között van. Ezenkívül a gazdaság biodiverzív faunával és flórával rendelkezik, rengeteg széles levelű fával és tűlevelű fajjal. Mindez együttesen optimális kávétermesztési körülményeket teremt. Az ebben a gazdaságban feldolgozott minden tétel gondozása és feldolgozása felülmúlhatatlan, minden szakaszban körültekintő részletességgel, kezdve az optimális cseresznyeszedéssel.

A gazdaság Luis Alberto tulajdonában van, egy családi vállalkozás része, amely négy generáció óta termeszt kávét. Lánya, aki segít az üzletben, az ötödik generációt nyitja meg. Luis és családja 2007-ben kezdett részt venni a Cup Of Excellence megmérettetéseken, ahol 2018-ban felért a csúcsra, hiszen 91,80 pontos kávéjukkal az 1. helyet szerezték meg.

Tovább a termékhez...


COFFEE FERMENTATIONBLOG - Anaerob fermentáció

A kávéban semmi sem marad sokáig ugyanaz, a termelők mindig új és továbbfejlesztett módszereket keresnek, hogy megkülönböztessék magukat, alakítsák kávé ízprofiljukat, és izgalmas és érdekes ízeket kínáljanak a pörkölőknek és a fogyasztóknak az egész világon.

Tovább a bloghoz...


El Salvador Divisadero specialty kávéEl Salvador, Divisadero (COE), Bourbon,
Anaerobic Natural - 250g - 4 000 Ft helyett 3 200 Ft
Januári AKCIÓ!!!

A Divisadero a Mauricio Salaverria által vezetett projekt neve, amelynek fő célja, hogy az 5 különféle gazdaságainak kávéit összehozza és kísérletezzen számos folyamattal és különféle fajtákkal a minél jobb kávéélmény eléréséhez. Mauricio tucatnyi különféle kávét készít, mindegyik saját egyedi jellemzőivel, eddig 4-szer végzett a Top10-ben a Cup of Excellence megmérettetésében.

Tovább a termékhez...





indonez gayo arabica kave 029Indonéz Gayo Lintong - 250g - 3 000 Ft helyett 2 400 Ft
Januári AKCIÓ!!!

Indonézia a harmadik ország a világon, ahol kereskedelmi célokra termelnek kávét. Az első szállítmány 1711-ben a hollandok hozták Európába összesen 450 kg-ot, tíz évvel később már a mennyiség 60 000 kg-ra nőtt. A legjobb kávékat Aceh régióban termelik. Itt 10 őslakos etnikai csoport él. Egyik ilyen csoport a Gayo, akik a tartomány legmagasabb részén élnek a tengerszint felett 1600-1700 méter magasságban. Kis gazdaságokban dolgoznak, rendkívül figyelve a szüretre és a feldolgozás minőségére, így képesek a legmagasabb pontszámú specialty minősítésű kávék előállítására. A gondosan és szakszerűen készített Lintong kávénk étcsokoládé, fahéj és az eper ízvilágát is megcsillantja.

Tovább a termékhez