Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a leghíresebb kávé farmok partnerei lehetünk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha tőlük úton van a nyers kávé, akkor nem kell a minőség miatt aggódnunk és ti is a legjobb kávét kapjátok majd a csomagban.
Tarts velünk a farsangi időszakban is! Jó kávézást kívánunk!

Új arabica specialty kávé
Mostanra már biztosan jól ismeritek a magyar származású Bányai László Costa Rica-i kávékülönlegességeit, de most egy különleges 91.5 pontos tétellel örvendeztetünk meg benneteket. A fajtához igazított pörköléssel, igyekeztünk megmutatni a kávé komplex ízét, mely élénk, friss, gyümölcsös illatú, enyhén savas, selymes, csokoládés aromájú kávé. A rövid kávékhoz espresso készítéséhez kiváló, de a hosszabb kávék kedvelőinek is bátran ajánljuk!
Tovább a termékhez...

Új arabica specialty kávé
Ez egy különleges tétel, amit rögtön az év elején szerencsénk volt beszerezni a kolumbiai Hacienda La Claudinától. Kizárólag Castillo fajtából áll, anaerob fermentációval, azaz oxigén hiányában fermentálva készítették elő. Az ebben az eljárásban alkalmazott anaerob eljárás különbözik az általunk korábban bemutatott másik nanolotban tesztelttől, azzal a ténnyel, hogy a cascarát teljesen eltávolították az erjedés előtt. A csészében ennek jelentős hatása van: ebben az esetben az eper, a zöld alma és a mandula ízjegyek varázsolnak majd el, ha megkóstolod.
Tovább a termékhez...

Új arabica specialty kávé
A Rugali mosóállomás, a Kivu-tó partján található, a Nyamasheke kerületben, Nyugat-Ruandában. Az állomás 124 szárító ágyával 1150 gazdát szolgál ki. Ez a tétel egy Red Bourbon virágos kávé, ananász ízvilággal. A Bourbon a világ egyik genetikailag legfontosabb arabica fajtája, kiváló minőségéről ismert ha megfelelő magasságban termelik. Ez a szállítmány 1550 - 1800 m magasan termett. A bourbon kávét először Reunion szigetén termesztették, amit 1789 előtt Bourbon szigetként ismertek, innen kapta nevét is. Ez a kávé száraz feldolgozással készült, amit gyakran természetes kávénak neveznek, mivel a gyümölcs sértetlen marad, kicsit olyan mint amikor a szőlőt mazsolává szárítjuk. A kiváló minőségét az is bizonyítja, hogy első afrikai kávénk ami vákum csomagolásban érkezett. Filteres kávénak készítve igazi különlegesség.
Tovább a termékhez...

Gyors, egyszerű és pontos nedvesség, fajsúly, és hőmérsékletmérés, ezt tudja az új Wile 200-as eszközünk, amely jelentősen megkönnyíti a kávé nedvesség tartalmának pörkölés előtti és utáni mérését. A több adat, pontosabb pörkölési profilt és még jobb kávét eredményez, amelyből ti is csak profitálhattok.

Februári AKCIÓ!!!
Ha különleges Kolumbiai kávéra vágysz, akkor a La Esperanza kávéja igazán az! Ez a specialty kávé ország nyugati részéről származik, ahol nincs tömegtermelés, vannak viszont árnyékot adó fák és nagy tapasztalattal rendelkező termelők gazdálkodnak. A farm lélegzetelállító helyen fekszik, 1700 méter tengerszint feletti magasságban, ahol az éves átlaghőmérséklet 17-22 C fok. A kávé különleges kis tételes vákumcsomagolásban érkezik, hogy az aromák még inkább benne maradjanak a szemekben. Ízében trópusi gyümölcsök ízjegyei dominálnak, utóíze csokoládés, barna cukros jellegű.
Tovább a termékhez...

Kávékorzó.hu díjátadó
A korábban már 3x kiérdemelt díjat, 2020-ban ismét pörkölőnknek ítélték oda a szavazók, amely rendkívül nagy büszkeséggel tölt el minket. Nagyon hálásak vagyunk érte, hogy hónapról hónapra velünk tartotok és értekelitek az erőfeszítéseinket! Köszönjük a szavazataitokat és bizalmatokat! A célunk mint mindig a kiváló minőségű pörkölt kávék asztalotokra juttatása, tulajdonképpen mindent ennek rendelünk alá és nem lesz ez másként 2021-ben sem. Tartsatok továbbra is velünk!
Megnézem az eredményeket...