KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra márciusi ajánlatai

A hosszú téli napok után már mindannyian várjuk a tavasz érkezését. Addig is míg megérkezik az első igazán meleg nap, már egyszer-egyszer kiülhetünk a napos teraszra egy finom egzotikus kávéra. Bár nálunk még odébb van az első igazi gyümölcsszüret az afrikai és dél-amerikai kávék szüretelése már megkezdődött, van ahol be is fejeződött. Kiváló minésőgű az idei termés, ezt érezni fogjuk a csészénkben gőzölgő kávénkon is.

kolumbia geisha arabica kave 026Kolumbia - Finca El Rubi - Pink Bourbon - 250g - 3.000 Ft
Új arabica specialty kávé

Kolumbia Huila régiójában 1.650-1.800 méter magasan kiváló arabica kávék teremnek. Az El Rubi farm tulajdonosa Heiner Lazo már több mint 25 éve termeszt it kávét. Ezek a bogyók valóban Papaya illatúak és ízűek. A kávé bogyókat kézzel szedték, amikor már teljesen megérettek, majd 27 napon át szárították az emelt szárítóágyakon. Az eredmény egy igazán összetett kávé karamellával, mézzel, édes gyümölcsökkel, valamint egy igazán összetett és krémes elegancia a karakterben.

Tovább a termékhez...




brazil mundo novo 079Húsvéti Top Blend - 250g - 3.600 Ft

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves kávérajongónknak ezzel a különleges blenddel, mely mindig csak az ünnep előtt kapható a Kapuczinerben! A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A kizárólag CUP of excellence győztes kávékból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket: Brazíliától Guatemala, Honduras, Costa Rica, és Nicaragua érintésével egészen Etiópiáig tart utunk.

Tovább a termékhez...


nicaragua coe kave 024 02Nicaragua Cup of Excellence Santa Rosa - 250g
6.500 Ft helyett 3.950 Ft

Nicaragua egyik kiváló kávétermesztő területéről, 1650m magasságból érkezik ez a kiváló kávé. Rolando Castillo Flores hozzáértő farmer irányításával, különleges Villa Sarchi fajtával, naturál feldolgozással készülnek ezek az egyedi kávébabok, melyek ebben az évben is a Cup of Excellence kitüntetettjei között szerepeltek a legfinomabb kávék rangsorában. A kiváló minőséget egyedi, 15kg-os vákum csomagolással és légi szállítással őrizték meg, így ez is hozzájárult, hogy gyorsan megérkezzen ez a különlegesség a Kapucziner kínálatába.....

Tovább a termékhez...

Nicaragua Rolando Castillo FloresBLOG - A kávék "Oscar-díja"

A Cup Of Excellence (továbbiakban "COE") versenyek 1999-ben kezdődtek. Jelenleg Brazíliában, Kolumbiában, Peruban, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Hondurasban, Mexikóban, Burundiban, Etiópiában és Ruandában rendeznek versenyeket. A versenyben kizárólag kis tételben termelt microlot kávékkal lehet részt venni. A versenyre nevezés relatív egyszerű, be kell küldeni a mintát és be kell fizetni 450 dollár nevezési díjat.

A COE verseny során szigorú értékeléseket végeznek, a teljes folyamat három hétig tart. Általában egy ország versenyére 200-300 minta érkezik, melyet első körben leszűkítenek 50 mintára....

Tovább olvasom>>>