
Új arabica specialty kávé
Ez egy AA Kiváló minőségű mosott microlot a Kiamaina nedvesüzemből, a Nyeri megyei Kiama Farmers Szövetkezet által működtetett öt nedvesmalom egyikéből. A termékeny talaj, a szezonális csapadék és a nagy magasság kombinációja ideális klímát biztosít a magas savtartalmú, teljes testű és érett gyümölcsízű kávé számára. A legtöbb nyeri kávé lassan fejlődik és érik, kemény babot és összetett csésze élményt termelve, így a Kapucziner kávérajongóinak is érdemes megkóstolnia.
Tovább a termékhez...

Új arabica specialty kávé
Ausztrália és Új-Zéland után 2021-ben Európába is megérkezett az Indonézia Java Ruby Rimbun kávé. Összesen 1.000kg-ot szállítottak ebből az arabica kávéból a német Hamburg városába egy együttműködési exportprogrammal, nevezetesen a Rimbun Jaya Abadi és a Gravfarm együttműködésével.
Tovább a termékhez...

Új arabica specialty kávé
Az 1940-es évek vége felé a Boquete kerületben (egy régió a Baru vulkán közelében) Vidal Suárez és Eira Gutierrez de Suárez indították el a kávé hagyományát. Mindketten szorgalmasan dolgoztak, és mindig kézzel művelték a kávéültetvényük földjét. Ez a kávé a La Camiseta gazdaságból származik, amely a Suárez család tulajdonában lévő három gazdaság egyike. Főként a Typica, Catuai, Catuai Amarillo és Geisha fajtákat termesztik ott. Ízvilágában édes áfonya, mazsola és krémes nugát jellemzi.
Tovább a termékhez...

Új arabica specialty kávé
Ez az organikusan termesztett kávé a chiapasi Jaltenango-i gazdák közösségétől származik. A kávé 1.200 és 1.500 méter tengerszint feletti magaslaton nő, tehát "magaslati" arabica kávé. Az első szállítások márciusban hagyhatják el Veracruz kikötőjét. A nedves feldolgozás a gazdaságok közelében, kézi malomban történik és ugyanez vonatkozik a szárításra is. Szárítás után a pergament zsákokban szállítják a comitáni szárítóba. A csészében édes karamellás és mandulás jegyekkel és ízes lédús, piros almával jellemezhető.
Tovább a termékhez...

Érdekességek
A kávécseresznyék szüretelése után azonnal meg kell kezdeni a feldolgozást, hogy az érett gyümölcs a legjobb minőségű kávébabot adja. A világ különböző tájain a helyi adottságok és lehetőségek függvényében különböző feldolgozási módszerek alakultak ki. Sok országban kevés és drága kincs a víz, van ahol olcsó az emberi munkaerő, van ahol az egész folyamat gépesített. Mindegyik feldolgozási módszernek megvan az előnye és a hátránya, és a kihatása a kávébab ízére. Vannak farmok, ahol helyben dolgozzák fel a termést, van ahol több gazdaság rendelkezik közös malommal, és léteznek nagy felvásárló, feldolgozó üzemek is. Tovább olvasom...