KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra májusi ajánlatai

Kedves Kávérajongók! Gyermekkoromban nagyszüleimtől mindig hallottam, hogy a májusi eső aranyat ér. Amióta kávéval foglalkozom a május aranya kifejezés viszont egy új dologgal is kiegészült, hiszen ebben a hónapban érkeznek a friss szüretelésű kávék. Ez az időszak a pörkölők számára mindig izgalmas. Hisz ilyenkorra dől el hogy a farmokon több mint egy éves rendkívüli odafigyelést, szaktudást igénylő munka milyen eredményt mutat. A pörkölőknél pedig talán a legfontosabb és legnehezebb tevékenység a kávébeszerzés munkája ilyenkor kerül értékelésre. Tartsatok velünk ebben az izgalmas időszakban és fedezzétek fel velünk újdonságainkat Afrikából, Kenyából, Etiópiából, Mexikóból és Panamából. Szintén újdonság egy microlot minősítésű honey feldolgozású robusta kávé Indiából. Jó néhány tételünk pedig még úton van, így lesz júniusra is meglepetésünk.


Kenya AA Plus KiamaniaKenya AA Plus Kiamania 250g - 3.000 Ft
Új arabica specialty kávé

Ez egy AA Kiváló minőségű mosott microlot a Kiamaina nedvesüzemből, a Nyeri megyei Kiama Farmers Szövetkezet által működtetett öt nedvesmalom egyikéből. A termékeny talaj, a szezonális csapadék és a nagy magasság kombinációja ideális klímát biztosít a magas savtartalmú, teljes testű és érett gyümölcsízű kávé számára. A legtöbb nyeri kávé lassan fejlődik és érik, kemény babot és összetett csésze élményt termelve, így a Kapucziner kávérajongóinak is érdemes megkóstolnia.

Tovább a termékhez...


Indonézia RubyIndonézia Java Ruby Rimbun - 250g - 3.000 Ft
Új arabica specialty kávé

Ausztrália és Új-Zéland után 2021-ben Európába is megérkezett az Indonézia Java Ruby Rimbun kávé. Összesen 1.000kg-ot szállítottak ebből az arabica kávéból a német Hamburg városába egy együttműködési exportprogrammal, nevezetesen a Rimbun Jaya Abadi és a Gravfarm együttműködésével.

Tovább a termékhez...


panama finca los limonesPanama Finca Los Limones natural - 250g - 4.000 Ft
Új arabica specialty kávé

Az 1940-es évek vége felé a Boquete kerületben (egy régió a Baru vulkán közelében) Vidal Suárez és Eira Gutierrez de Suárez indították el a kávé hagyományát. Mindketten szorgalmasan dolgoztak, és mindig kézzel művelték a kávéültetvényük földjét. Ez a kávé a La Camiseta gazdaságból származik, amely a Suárez család tulajdonában lévő három gazdaság egyike. Főként a Typica, Catuai, Catuai Amarillo és Geisha fajtákat termesztik ott. Ízvilágában édes áfonya, mazsola és krémes nugát jellemzi.

Tovább a termékhez...


Mexiko Finca El FlamingoMexiko SHG Ep Finca el Flamingo organic - 250g - 2.400 Ft
Új arabica specialty kávé

Ez az organikusan termesztett kávé a chiapasi Jaltenango-i gazdák közösségétől származik. A kávé 1.200 és 1.500 méter tengerszint feletti magaslaton nő, tehát "magaslati" arabica kávé. Az első szállítások márciusban hagyhatják el Veracruz kikötőjét. A nedves feldolgozás a gazdaságok közelében, kézi malomban történik és ugyanez vonatkozik a szárításra is. Szárítás után a pergament zsákokban szállítják a comitáni szárítóba. A csészében édes karamellás és mandulás jegyekkel és ízes lédús, piros almával jellemezhető.

Tovább a termékhez...




el salvador kilmanjaro1BLOG: A kávé feldolgozása
Érdekességek

A kávécseresznyék szüretelése után azonnal meg kell kezdeni a feldolgozást, hogy az érett gyümölcs a legjobb minőségű kávébabot adja. A világ különböző tájain a helyi adottságok és lehetőségek függvényében különböző feldolgozási módszerek alakultak ki. Sok országban kevés és drága kincs a víz, van ahol olcsó az emberi munkaerő, van ahol az egész folyamat gépesített. Mindegyik feldolgozási módszernek megvan az előnye és a hátránya, és a kihatása a kávébab ízére. Vannak farmok, ahol helyben dolgozzák fel a termést, van ahol több gazdaság rendelkezik közös malommal, és léteznek nagy felvásárló, feldolgozó üzemek is. Tovább olvasom...