KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mokambo Cialde - pod teszt

mokambo caffé pod tesztÖrömmel jelenthetjük be, hogy a szemeskávé tesztek mellett elkezdtük az E.S.E. (Easy Serving Espresso) podos, egyedileg csomagolt kávépárnák tesztelését, mivel tapasztalataink szerint egyre nagyobb az igény az egyszerűen és könnyen elkészíthető minőségi eszpresszó iránt, ahol a végeredmény barista képesítés nélkül is nagyon jónak mondható. Szinte minden nagy márka kínálatában szerepelnek a podos termékek is, így egy ilyen géphez gyakorlatilag ugyanaz a választék megtalálható mint a szemeskávék esetében. A rendszerről bővebben az E.S.E. rendszert bemutató cikkünken olvashat. Elsőként a MoKambo podját vettük górcső alá, de hamarosan a többi márka kínálatával is találkozhatnak olvasóink.

A MoKambo kávé hivatalos forgalmazójától a Doddy coffee Bt.-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Az E.S.E (Easy Serving Espresso) rendszer bemutatása

Krém egységessége, tartóssága:
1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: MoKambo Pod

Ár: 60 Ft/db, 144db-os csomagolásban, Forgalmazó adatai
 mokambo pod cialde

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
5
3
5
17
SiD/San Remo Astra
3
7
3
8
21
Weinmaker/Grimac Dada
4
6
3
7
20


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog A MoKambo podok egyenkénti légmentes, korszerű csomagolásban érkeztek. Az én gépemhez a legtöbb podot érdemes két tenyerem között, lehetőleg csak a gáztöltésre erőt kifejtve tömöríteni az előírásszerű kifolyáshoz. A MoKambo ezzel együtt is meglehetősen lazán került ki a csomagolásból, magát a podot is megdolgozva azért el lehet érni a kívánt egérfarokszerű lefolyást. Természetesen a podos kávézás nem azért lett kitalálva, hogy ilyesféle tornamutatványokra kényszerítse használóját, de ennyi belefér. Ha viszont ezt a procedúrát elmulasztjuk túlzó gyorsasággal elkészült híg ital lehet az eredmény, melynek ízéért, egyáltalán eszpresszó kávé jellegéért nem vállalnék garanciát. A megfelelő utótömörítéssel elkészült ital krémje jó, kellő vastagságú és tartós. Íze kakaós, robusztás kesernyésséggel. Ez a kesernyés íz komponens enyhe, nem bántó, inkább gazdagítja az ízélményt semmint lerontaná. Utóíze tartós kakakós-étcsokis, gyümölcsös jegyekkel, némi borízzel. Jól érezhető robuszta tartalma ellenére nem különösebben testes ital. Folyékony gyümölcsre, mézre, marcipánra, dióra és csokoládéra hasonlító márkatársak mellett érdemes az otthoni választékban tartani ezt a kissé kesernyés ízt is.
SiD

A Mokambo névről nálam a markáns, robusztás keverékeik ugranak be elsőnek. Ez a podos változat nem ilyen. Én túlsúlyban érzem benne az arabikát, de nem a gyümölcsös savanykás fajtát, hanem a mogyorós-diós vonalat.
Kellemes, kiegyensúlyozott ízű podos kávé. A lefolyása kicsit gyorsabb volt, mint 25mp.

Weinmaker

A csomagolás normális, azaz minden egyes adag külön légmentes tasakban érkezik (sajnos nem minden márkánál van ez így). A krém podos viszonylatban teljesen rendben van, megkeverés után is szépen záródik. Ízében semmi különleges kiugró, erőteljes kakaós, étcsokis vonal, halvány mézességgel (nádcukkorral ízesítve). Savanyúság abszolút nem tapasztalható. A MoKambo kávéktól megszokott határozott ízkombináció. Utóize közepesen hosszú, kellemes, a legvégén egy alig érezhető citromossággal. Nem egy deszertkávé, inkább reggeli ébresztőkávénak ajánlanám. Kapucsínónak is kellemes.


mokambo pod csapolás podstaronmokambo cialde csapolás grimac dada gépen
mokambo eszpresszó podból készítve mokambo cialde krém podos géppel készítve

Összegzés: Egyes gépeken , amelyeknél amúgy is figyelni kell, nem árt egy picit megnyomkodni a tökéletesség érdekében, habár én ezt a Grimac és Euromatik gépeknél nem tapasztaltam. A krém podos mércével jó és tartós. Kellemes kakaós,étcsokis, határozott ízvilágú kávé. Egyaránt alkalmas eszpresszónak és kapucsínónak is. Érdemes tartani az otthoni podos kollekcióban.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Véleményét, megjegyzését, észrevételeit elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!